Po krepšinio čempionato federacija byra: traukiasi A.Sabonis, A.Guoga ir J.Kazlauskas | Kas vyksta Kaune

Po krepšinio čempionato federacija byra: traukiasi A.Sabonis, A.Guoga ir J.Kazlauskas

Trečiadienį Kaune posėdžiavo Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto nariai. Jo metu svarbiausias aptariamas klausimas, ar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, Europos čempionate atvedęs Lietuvą į finalą, toliau treniruos Lietuvos rinktinę, tačiau po posėdžio paaiškėjo, kad krepšinio federacijoje prasidėjo griūtis.

Dėl trenerio posėdžio metu jokių sprendimų nebuvo priimta, jis turi ketverių metų kontraktą ir planuojama, kad jis savo sprendimą pateiks pats artimiausiu metu, tuo tarpu krepšinio federacijos prezidentas A. Sabonis pateikė prašymą trauktis iš federacijos ir išdėstė savo motyvus. Kartu su juo žada trauktis ir federacijos viceprezidentas Antanas Guoga.

„Praėjo du metai, kai aš atėjau ir norėdamas padėti krepšiniui. Kažkas buvo nuveikta, pradėti tam tikri projektai, kurie vėliau matysis. Naujos patalpos, treneris. Geriau sekėsi su berniukais, nei su vyrais ar moterimis. Rinktinė šiemet sužaidė labai gerai, labiausiai dėkoju treneriui Kazlauskui, kuris per tokį trumpą laiką sugebėjo pasiekti puikių rezultatų. Nuo pirmos dienos, kai buvo paskirtas Kazlauskas, prasidėjo kažkoks spaudimas. Nežinau, kokiais motyvais, bet nuo pirmos dienos vyko rinktinės ir trenerio dusinimas, vėliau prieita prie įžeidimų ir tt. Nežinau, kur čia yra tas gėris?

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Aš vieno nesuprantu: kodėl mes taip didžiuojamės savo rinktine, bet ją smaugiam? Žinote, yra laikraščiai, portalai, kurie rašė ir rašys. Reikalinga kritika, bet ji turi būti pagrista. Žinot, toks jausmas susidarė į pabaigą čempionato, komanda mesta į mūšio lauką ir nesibaigus mūšiui, iš nugaros puolami. Konkrečiai galiu pasakyti, kad labiausiai įžeidė basketnews.lt. Nežinau dėl ko jie mus juodino?”, spaudos konferencijoje klausimus sau uždavinėjo A.Sabonis.

„Kodėl tą reikia daryti? Aš atėjau čia dirbti todėl, kad visada nori ką nors gero padaryti krepšiniui, bet šiandien kažkaip buvo viskas įteikta ir baigta, nes taip negali būti. Nepamirškit, kad visi yra žmonės. Aš atsistatydinu ir nedalyvauju šitose intrigose”, baigdamas spaudos konferenciją teigė A.Sabonis.

Netrukus bus sušaukta neeilinė konferencija, kurioje bus sprendžiama ar tenkinti A.Sabonio prašymą atleisti jį iš prezidento pareigų.

Pats J. Kazlauskas posėdyje nedalyvavo, nes jau yra išvykęs į Kiniją, kur pradeda treniruoti vietos klubą.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje J. Kazlauskas paminėjo, kad po šio čempionato jis LKF prezidentui Arvydui Saboniui grąžino skolą ir dabar yra niekam neskolingas. Abejonės, ar treneris toliau tęs darbą Lietuvoje kilo, kai žiniasklaidoje pasirodė keli užsakyti straipsniai, kurie tiesiogiai kenkė komandai, mažino pasitikėjimą tarp komandos žaidėjų ir trenerio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA