Paskirtas naujas Kauno apygardos prokuratūros prokuroras | Kas vyksta Kaune

Paskirtas naujas Kauno apygardos prokuratūros prokuroras

Archyvo nuotr.

Šiandien Lietuvos generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė įsakymą, kuriuo prokurorą Darių Valkavičių paskyrė Kauno apygardos prokuratūros vadovu. Penkerių metų kadenciją šiose pareigose D. Valkavičius pradės eiti spalio 4 d.

Nuo 1995 metų prokuratūroje dirbantis ir vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą turintis prokuroras D. Valkavičius teisininko kvalifikaciją, bakalauro ir magistro laipsnius, įgijo dabartiniame Mykolo Romerio universitete, darbą prokuratūroje pradėjo nuo tardytojo pareigų Kaišiadoryse.

Per aštuoniolika darbo metų D. Valkavičius pelnė kolegų pagarbą ir pripažinimą kaip aukštos kvalifikacijos, itin patyręs ir principingas prokuroras, turintis savo nuomonę ir gebantis ją argumentuoti.

Pastaruosius vienuolika metų D. Valkavičius sėkmingai vadovavo Kaišiadorių ir Kauno apylinkių prokuratūroms, kuriose bendradarbių apibūdinamas kaip šiuolaikiškas, kompetentingas, reiklus, bet tuo pačiu – demokratiškas, tolerantiškas ir dėmesingas vadovas.

Atsižvelgiant į D. Valkavičiaus profesionalumą, jis dažnai įtraukiamas į darbo grupes aktualiais prokuratūros veiklos klausimais, yra Prokuratūros kolegijos narys.

Atestacijos komisija šio prokuroro tarnybą nuolat vertina tik labai gerai, todėl po paskutiniojo vertinimo Komisijai pasiūlius paskatinti šį prokurorą už ilgametį pavyzdinį darbą, generalinio prokuroro D. Valio įsakymu prokurorui D. Valkavičiui paskirtas antrojo laipsnio prokuroro garbės ženklas „Už nuopelnus“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA