„Nemuno žiede” bus įrengta žiūrovų tribūna | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiede” bus įrengta žiūrovų tribūna

Ilgus metus vaizdingiausioje „Nemuno žiedo“ lenktynes stebėti skirtoje vietoje, prie legendinio „Ąžuolo“ posūkio, žiūrovams lenktynes tekdavo žiūrėti stovint. Dar blogesnės sąlygos būdavo po lietaus. Tada žiūrovams tekdavo „maudytis purvo voniose“. Norėdami pagerinti sąlygas stebėti lenktynes, „Nemuno žiedo“ vadovybė ėmėsi iniciatyvos šioje vietoje pastatyti žiūrovų tribūnas.

Apie 300 žiūrovų sutalpinsianti tribūna iškils dar šiais metais. Prasidedant kitam lenktynių sezonui, tribūna turės stogą, todėl nereikės rūpintis, kaip pasislėpti nuo lietaus.

NUOTRAUKŲ GALERIJA IŠ STATYBŲ AIKŠTELĖS

Statyti tokį statinį stačiame šlaite yra atsakingas darbas. Nuolatinės žemės nuošliaužos verčia visų pirma galvoti apie žiūrovų saugumą, todėl „Nemuno žiedo“ vadovybė į šį projektą žiūri itin atsakingai. Vasaros metu buvo atlikti ne tik projektavimo, bet ir geologijos bei geodezijos darbai.

Šią savaitę vykdomi paruošiamieji žemės darbai. Sunkioji technika atlieka šlaito tvirtinimo darbus, po kurių bus galima ne tik pastatyti tribūnas, bet ir kitiems žiūrovams bus patogiau stebėti renginius.

Spalio mėnesį bus pradėti tribūnos montavimo darbai. Šis laikotarpis pasirinktas neatsitiktinai. Didieji renginiai „Nemuno žiede“ jau bus praeityje ir statybos netrukdys renginių organizatoriams. Pagerinta infrastruktūra autosporto mėgėjų lauks jau naujajame 2014 metų sezone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA