Gyventojai nesupranta, kodėl dingsta karštas vanduo | Kas vyksta Kaune

Gyventojai nesupranta, kodėl dingsta karštas vanduo

Atvėsus orams kelias dienas be karšto vandens priversti gyventi kauniečiai skundžiasi ne tik diskomfortu, bet jau ir puolančiomis ligomis. Tokius nepatogumus gyventojai patiria dėl AB “Kauno energija“ atliekamų vamzdynų hidraulinių bandymų ir planinių remontų. Centralizuotas karšto vandens tiekimas šią savaitę sustabdytas kai kuriuose Taikos pr., Pramonės pr., Birželio 23-osios g., Partizanų g., Butrimonių g. namuose.

Taikos pr. 77 namo gyventojas baiminosi, kad jau pradėję sloguoti vaikai nesusirgtų kokia nors rimtesne liga. Jis mano, kad šiuos bandymus bendrovė galėtų atlikti vasarą, kuomet net ir kelias savaites gyventi be karšto vandens nėra taip sudėtinga, kaip rudenį.

AB “Kauno energija“ Gamybos departamento direktorius Stanislovas Karčiauskas pasakojo, kad kol kas dirbti vien vasarą nėra galimybių – tam reikėtų didelių pajėgų, kurios atsieitų milžiniškas lėšas. (Red. pastaba – minėtus kaštus greičiausiai tektų padengti gyventojams, mokant didesnę kainą už šilumą).

„Hidraulinių bandymų planas tvirtinamas metų pradžioje, suderinus su įvairiomis institucijomis. Yra 18 etapų – bandymai pradedami gegužės pradžioje ir tęsiasi iki rugsėjo pabaigos. Šiuo metu kaip tik vykdomas paskutinis etapas. Gyventojai turėtų pakentėti, nes tokius bandymus mes privalome atlikti, kad nebūtų problemų pradėjus šildymo sezoną.“, sakė S.Karčiauskas.

„Lauke paros oro temperatūra yra apie 10 laipsnių šilumos. Ar iš tiesų tas kelias dienas neįmanoma išgyventi be karšto vandens?“ stebėjosi jis.

Gyventojams karštas vanduo dėl minėtų bandymų netiekiamas nuo 1 iki 3 dienų, tai priklauso nuo to kiek ir kokio pobūdžio gedimų randama. Paaiškėjo ir tai, kad ilgiau vandens gyventojai neturi dėl jo tiekimą sustabdančių ir paleidžiančių namus administruojančių bendrovių. Jų atstovai užsuka vandenį para ar pusė paros anksčiau, paleidžia taip pat ne iš karto AB „Kauno energijai“ baigus patikrą ir sutvarkius rastus įtrūkimus. Todėl nepatogumai tęsiasi apie 5 dienas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA