Kauno kino festivalio atidarymą „paskelbė” trikdžiai | Kas vyksta Kaune

Kauno kino festivalio atidarymą „paskelbė” trikdžiai

Trečiadienį, rugsėjo 25 – ąją, prasidėjo septintasis tarptautinis kino festivalis, pavadintas „Kaune kaip kine”. Iki spalio 6 d. nekomercinio kino fiestos, vyksiančios trijose erdvėse, žiūrovai jau pirmąją dieną galėjo pamatyti šešis filmus.

Oficialus Kauno kino festivalio atidarymas surengtas „Romuvos” kino teatre. Pirmąjį pusvalandį publika rinkosi į salę, klausėsi iškilmingų kalbų. Festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė sakė, jog vienas iš džiugiausių įvykių, nutikusių per septynerius metus, tai matymas, kad kultūrinis reiškinys jau turi savų gerbėjų.

19.30 val. turėjo prasidėti filmo „Lorė” demonstravimas. Tačiau jau nuo pirmųjų kadrų buvo aišku, kad jį teks žiūrėti be garso. Neužilgo išnyko ir lietuviški bei angliški titrai, ėmė strigti vaizdas. Iš pradžių manyta, jog nesklandumus pavyks gan greitai sutvarkyti, tačiau tam prireikė maždaug 40 minučių – teko filmą įrašyti į kitą laikmeną. Dėl gerokai vėlavusio atidarymo atidėtas ir antrojo vakaro filmo „Visi muzikantai yra šunsnukiai” demonstravimas.

Kauno kino festivalyje publika išvys 131 filmą trylikoje skirtingų kategorijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA