Finalas Lietuva – Prancūzija: Kaunas šventė sidabrą! | Kas vyksta Kaune

Finalas Lietuva – Prancūzija: Kaunas šventė sidabrą!

Pagaliau atėjo ilgai lauktas finalinės kovos metas. Lietuva, kaip ir prieš dešimt metų, kaunasi Europos krepšinio čempionato finale. Kauniečiai rungtynes stebėti renkasi namuose, keliauja pas draugus į svečius, miesto baruose, lauko ekranuose senamiestyje. Dalis ištikimiausių krepšinio aistruolių šiandien prisijungė prie Lietuvos rinktinės palaikymo gyvai, Liublijanoje. Per šį savaitgalį į Liublijaną palaikyti komandos išvyko gausus būrys lietuvaičių, tame tarpe ir kauniečiai. Vieni į Slovėniją vyko automobiliais, kiti užsisakė lėktuvą.

NUOTRAUKŲ GALERIJA IŠ KAUNO CENTRO IR SENAMIESČIO

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionate Slovėnijoje pelnė sidabro medalius. Liublianos „Stožice“ arenoje vykusiame finale lietuviai 66:80 (22:19, 12:31, 16:18, 16:12) nusileido pirmą kartą istorijoje triumfavusiai Prancūzijos rinktinei su NBA žvaigžde Tony Parkeriu priešakyje.

Kauniečiai, nepaisant pralaimėtų rungtynių, išėjo į Laisvės alėją ir džiaugsmingais šūksniais dėkoja Lietuvos rinktinei už padovanotas gražias akimirkas ir vienybę viso čempionato metu. Centrinėje miesto gatvėje skamba „Lietuva Lietuva”.

Laisvės alėja nerimsta ir artėjant 1 val. nakties, jaunimas, keliaudamas namo arba į kitą barą, skanduoja šūkius ir dainuoja Lietuvos krepšinio šlagerius.

Po pirmos valandos miesto centras ir senamiestis ištuštėjo, nesiliaujantis lietus neleido ilgiau pasidžiaugti Lietuvos iškovota antrąja vieta Europos krepšinio čempionate gryname ore, daugelis aistruolių patraukė namų link.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA