Užkrečiantis pavyzdys: daugiabučių bendrija būtina norint gyventi gražiai ir tvarkingai | Kas vyksta Kaune

Užkrečiantis pavyzdys: daugiabučių bendrija būtina norint gyventi gražiai ir tvarkingai

Evaldo Virkečio nuotr.

Santarvė, sutarimas ir bendro turto puoselėjimas. Tokių siekių vedina Žemųjų Šančių Kranto alėjos 48-ojo namo bendruomenė jau 45-erius metus puoselėja savo gyvenamąją aplinką, kuri nesibaigia ties buto durimis, o gražūs pavyzdžiai užkrečia ir aplinkinių namų gyventojus.

„Pušaitės“ bendrijos nariai nuo ankstaus šeštadienio ryto ruošė vaišes kaimynams, tvarkė aplinką, nes popiet namo kieme vyko graži šios bendrijos 45-mečio šventė. Nuo 1968-ųjų į bendriją susibūrę gyventojai kartu pasidžiaugė, kad jų daugiabutis yra sutvarkytas tik gyventojų iniciatyvos dėka. Namas turi savo katilinę, išasfaltuotą aikštelę, pakeistą stogą, laiptinėse tviska švara. Akį traukia ant sienų koridoriuose sukabinti paveikslai, o vienos laiptinės gyventojai gali džiaugtis vienodais kilimėliais šalia butų durų. Viena gyventoja visai penkių aukštų laiptinei sumanė nupirkti ir padovanoti kilimėlius.

Naujomis trinkelėmis išsikloję savo kiemą bendrijos nariai užkrečia gražiu pavyzdžiu ir aplinkinius gyventojus. Štai šalimais stovinčio 52-ojo namo gyventojai pamatę, kaip gražiai sutvarkytas „Pušaitės“ kiemas, darbų ėmėsi ir patys.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Kaip sakė bendrijos pirmininkas, gyventojai, kartu besirūpinantys tvarka ir grožiu name, ne tik patys gali jaustis kaip savo namo šeimininkai, bet ir prisidėti prie būsto vertės didinimo.

Šeštadienį surengtoje šventėje dalyvavo ne tik namo gyventojai, bet ir kviestiniai svečiai. Į bendrijos gimtadienį atvyko Šančių klebonas Virginijus Birjotas, Kauno mero patarėjas Aurimas Ramoška.

Gyventojai, pažymėdami bendrijos gimtadienį, kartu sudainavo „Pušaitės“ himną, ilgiausiai name gyvenanti buvusi mokytoja, o dabar pensininkė Izolina Paukštienė pasidalino savo prisiminimais apie tai, kaip kūrėsi šio daugiabučio gyventojai. Savo pasakojime ji padėkojo dėdei „Blatui“, kurio dėka visose namo laiptinėse buvo įrengti vienodi šviestuvai.

Skaitytojus kviečiame į trumpą ekskursiją po Kranto alėjos „Pušaitės“ bendrijos šventę, taip pat žiūrėkite bendrijos pirmininko Giedriaus Skurkio trumpą komentarą, dėl ko gerai turėti atvirą namo bendriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA