Pagerbti gražiausiai tvarkomų teritorijų puoselėtojai | Kas vyksta Kaune

Pagerbti gražiausiai tvarkomų teritorijų puoselėtojai

Kaunas.lt nuotr.

Kaune kas antri metai miesto vadovų ir Aplinkos apsaugos skyriaus iniciatyva vyksta gražiausiai tvarkomų daugiabučių ir individualių namų bei įmonių teritorijų konkursai. Šiais metais specialios konkurso komisijos nariai apžiūrėjo įmonių teritorijas, įvertino jų grožį ir paskelbė nugalėtojus.

„Kadaise miesto taryba priėmė sprendimą, kurio tikslas buvo skatinti gyventojus bei įmones rūpintis švara ir tvarka. Mūsų pavyzdžiu pasekė ir kitos savivaldybės. Malonu, kad Kaune yra daug įmonių, kurios gražiai tvarkosi savo teritorijas. Graži aplinka maloni ir darbuotojams, ir užsukantiems lankytojams. Jūs visi prisidedate prie miesto gražinimo”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Žemę sušildo saulės spinduliai, puošia medžiai ir gėlių žiedai, o labiausiai – žmonių darbai. Dėkojame už tai, kad didelį dėmesį skiriate aplinkai, puoselėjate meilę grožiui, švarai ir tvarkai. Graži aplinka sušildo sielas, skatina prasmingai veiklai ir kūrybai”, – tokie žodžiai buvo užrašyti ant padėkos raštų, įteiktų pavyzdžiai savo aplinką tvarkančių įmonių atstovams.

Specialiosios konkurso komisijos sprendimu, šiais metais pirmosios vietos nusipelnė VšĮ „Šv. Apolonijos odontologijos centras”. Antroji vieta atiteko UAB „Mondelez Lietuva Production”, o trečioji – Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklai.

Už autentiškos aplinkos išlaikymą, jos puoselėjimą padėka įteikta Maironio lietuvių literatūros muziejaus padaliniui – Salomėjos Nėries memorialiniam muziejui.

Padėkos raštai buvo įteikti dar 14 įmonių ir įstaigų: L. B. Bielikienės firmai „Apoapsis”, Kauno lopšeliui-darželiui „Atžalėlė”, UAB „Kauno vandenys”, AB „Lietuvos dujos”, Loretos Fominienės firmai „Linažiedis”, UAB „Miesto sodas”, UAB „Perkūno namai”, UAB „Pretoris”, baldų ir interjero salonui „To ir to”, VĮ Valstybiniam miškotvarkos institutui, Valstybinei miškų tarnybai, Verkių odontologijos klinikai, Valakupių reabilitacijos centro Kauno skyriui ir VĮ Kauno miškų urėdijai.

Gražiausių įmonių teritorijų nugalėtojus sveikino ne tik miesto meras, bet ir seniūnijų atstovai. Susirinkusiems koncertavo Chorinio dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA