Už kritišką „Facebook” žinutę asmeniniame profilyje „Pūko” žurnalistė neteko darbo | Kas vyksta Kaune

Už kritišką „Facebook” žinutę asmeniniame profilyje „Pūko” žurnalistė neteko darbo

delfi.lt 2013/09/18 14:10
Kas vyksta Kaune nuotr.

Radijo stotis „Pūkas“ ir „Pūkas 2” bei regioninę Kauno televiziją „Pūkas TV“ valdantis verslininkas Kęstutis Pūkas ėmėsi veiksmų prieš įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ parašusią dabar jau buvusią savo darbuotoją Virginiją Maksvytytę. Verslininko teigimu, merginos įrašai socialiniame tinkle ne tik nedera su etika, bet yra ir šmeižikiški. K. Pūkas ne tik atleido darbuotoją, bet ir žada kreiptis į teismą, skelbia delfi.lt.

Praėjusį šeštadienį K. Pūko vadovaujama organizacija „Kitokia Lietuva“ Kaune organizavo mitingą. Tai matyt nelabai patiko radijo laidų vedėjai ir žurnalistei V. Maksvytytei.

„Va per tokius debilus kaip Kęstas susirenka dar debiliškesnių pensininkų gauja praplautomis smegenimis, kurie dar ir sugeba dalyvauti rinkimuose ir išsirinkti Valinską, Uspaschiką, Venskienę ir dar bala žino ką, kas tik dažniau matomas telike. Ačiū Die, sugebėjau sunaikinti dalį platinamų lankstinukų ir gal kokiu pensininku susirinko mažiau… Būtų visai gera akcija „Neleisk balsuoti Babytei“ arba „Kęstuti, pabaik aukštąjį arba daryk humoro laidas politikos temomis“. Per tokius kaip jis Lietuva ir politika tampa absurdiško provincionalumu išraiška. Liūdna ir gėda“.

Tokį įrašą (kalba netaisyta) savo paskyroje paskelbė V. Maksvytytė. Beje, kiek vėliau šis įrašas „nuo sienos“ dingo. Pati V. Maksvytytė nuo bet kokių komentarų susilaikė.

Tuo tarpu K. Pūkas teigė, kad atsisveikinti su V. Maksvytyte nusprendė ne tik jis, bet ir visas kolektyvas.

„Kolektyvas pasmerkė tokius veiksmus. Aš sukviečiau visą kolektyvą. Kolektyvas pasmerkė ir priėmė tokį sprendimą, nubalsavo. Aš manau, kad žmogus turi jausti atsakomybę už tai, ką jis rašo. Aš dar turbūt kreipsiuos į teismą už tokius dalykus. Tai šmeižikiški dalykai“, – DELFI sakė K. Pūkas.

Verslininkas taip pat teigė, kad reklaminių lankstinukų dalijimas buvo visuomeninė veikla, o žurnalistų reklamuoti renginio niekas jėga nevertė.

„Čia klausimas, ar priklauso. Tai yra visuomeninė veikla. Jei ji visuomeniška – ji tai daro, jei ne – nedaro. Tai nereikia imti ir naikinti – tai yra piktybiškas turto naikinimas. Aš tokių dalykų nesureikšminu, bet jei žmogus nelaimingas dirbdamas tokį darbą tai parašė pareiškimą ir išėjo. Ji aiškiai parašė, kad jai su mumis nepakeliui“, – sakė K. Pūkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA