Sukčiai „dotacijas” renka net prie Kauno miesto savivaldybės | Kas vyksta Kaune

Sukčiai „dotacijas” renka net prie Kauno miesto savivaldybės

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją vėl kreipėsi viena kaunietė, kuri pastebėjo sukčiaujančius kitataučius, apsimetančius kurčiaisiais ir neva renkančius dotacijas neįgaliųjų centro statyboms. Apie šiuos sukčiaujančius asmenis portalas „Kas vyksta Kaune“ jau ne kartą rašė, paskutinį kartą sukčius pastebėjęs operatorius juos sekiojo mieste tol, kol jiems nieko kito nebeliko, kaip tą sykį palikti Kauno centrą.

Skaitytoja Inga, sunerimusi dėl apgaudinėjamų žmonių pagrindinėje Kauno gatvėje – Laisvės alėjoje pasakoja savo istoriją:

“Priėjo kurčnebylė moteris, pabaksnojo pirštu į popieriaus lape esančią lentelę, taip prašydama pasirašyti. Su drauge pradėjome skaityti, manėme, kad čia kažkokia peticija, bet paskutiniame lentelės langelyje buvo užrašas „dotacija”, su kelių žmonių jau įrašytomis sumomis nuo 20 iki 70Lt. Lape buvo su gramatinėmis ir stiliaus klaidomis parašyta, kad pinigai reikalingi kažkokiam centrui paremti (tikslios idėjos nepamenu). Įtarimą sukėlė tai, kad nebuvo nei žmonių vardų, nei pavardžių, tik panašia rašysena (net labai panašia) parašyti parašai, laukeliuose „miestas” įrašytas Kauno miestas (visuose didžiosiomis raidėmis) ir jau minėta dotacijos suma. Buvo ir laukelis „pašto indeksas”, bet visur jis buvo tuščias.

Taigi, iškilo keli klausimai: pirma – ar čia tikrai vyksta kažkokia akcija, ar čia tik žmonių apgaudinėjimas?; antra – kur tiksliai keliauja tie pinigai?; trečia – ar toks dalykas išvis yra legalus? Būtumėme paklausę moters, kuri mums ir padavė tą lapą, bet tai buvo neįmanoma, nes nei mūsų girdėjo, nei būtų galėjusi atsakyti. Rašau, nes tikrai pasidarė labai įdomu ir galbūt jūs jau ką nors girdėjote apie tokią „paramos akciją”. Galiausiai, jei paaiškės, kad tai tik apgavystė, nesinori, kad patiklūs kauniečiai atiduotų savo pinigus sukčiams, rašo skaitytoja Inga.

Portalo žurnalistas, nusprendęs įsitikinti, kad sukčiai į Laisvės alėją sugrįžo, prie miesto savivaldybės pamatė trijų asmenų grupę, kurie rinko parašus ir dotacijos iš patiklių kauniečių. Pastebėjus vieną pasirašančią ir pinigus iš piniginės išimančią kaunietę, bandėme ją perspėti, kad pinigus duoda sukčiams, tačiau ji paduodama dešimtinę sukčiui, atšovė: „tegul tai lieka jų sąžinėje“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA