Tarybos nariai sunerimo, kad Kaunas neišbrenda iš skolų liūno | Kas vyksta Kaune

Tarybos nariai sunerimo, kad Kaunas neišbrenda iš skolų liūno

Archyvo nuotr.

Kauno savivaldybė skendi skolose. Skolos savivaldybės įmonėms didėja, transporto įmonėms miestas skolingas beveik 40 mln. litų.

Šiuo metu Kauno savivaldybė bendrovei „Kauno autobusai“ skolinga 18,7 mln. lt, „Autroliui“ – 19,6 mln. lt.

„Savivaldybės artėja į finansinį krachą. Pati savivaldybė nebegali užtikrinti visų savo veiklos sričių ir sferų. Matome, kad akivaizdžiai trūksta pinigų ir problemų su kiekvienais metais daugėja. Toliau mes negalim taip daryti. Reikia atsisakyti tam tikrų projektų, nes mūsų teikiama paslauga nėra efektyvi“, sakė tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas.

Kauno meras A.Kupčinskas kėlė klausimą, kad dėl dalies problemų kalta anstolė, neteisėtai nuskaičiavusi beveik 30 mln. litų nuo savivaldybės sąskaitų už neatsiskaitytus darbus pagal skandalingą bendrovės „Kamesta“ sutartį.

„Tas kas įvyko, įvyko. Mano įsivaizdavimu, tai šita operacija turėjo būti atlikta visiškai kitaip. Šiek tiek trukdžių buvo, bet viskas jau susitvarkė“, posėdyje komentavo savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Kauno meras su administracijos direktoriumi patvirtino, kad dėl kriminalinių anstolės veiksmų jau kreipėsi į atitinkamas institucijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA