Parkavimas Kaune: primokėjimo už faktiškai prastovėtą laiką prie Klinikų nebus | Kas vyksta Kaune

Parkavimas Kaune: primokėjimo už faktiškai prastovėtą laiką prie Klinikų nebus

Kontrolės komitetas dar vasarą išsikvietęs VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovą Algimantą Puidoką, ieškojo sprendimų, kaip išspręsti vis susidarančias problemas Klinikų prieigose statant automobilius, tačiau tarybos nariams parengus teisės akto pakeitimą, ir tvirtinant artimiausio posėdžio darbotvarkę, tema buvo išbraukta iš sprendžiamų klausimų sąrašo.

Pagrindinė problema, su kuria susiduria klinikų lankytojai, yra ta, kad atvykus į gydymo įstaigą nėra aišku, kiek laiko teks laukti eilėje pas gydytoją, o pavėlavus nors kelias minutes, tenka vykti į Gertrūdos gatvėje, senamiestyje įsikūrusią viešosios įstaigos būstinę, kur prasižengę vairuotojai vietoj baudos gali įsigyti Kaune „prevencine priemone“ vadinimą stovėjimo kortelę su 60 Lt sąskaita.

Atnaujinant taisykles dėl automobilių statymo klinikų prieigose buvo siūloma leisti vairuotojams, kurie jau susimokėjo už ne mažiau kaip valandą, leisti primokėti už faktiškai prastovėtą laiką naujai įkurtoje būstinėje Tvirtovės gatvėje. Tačiau jau dabar aišku, kad bent kol kas ši taisyklė neįsigalios, nes per vasarą prie Klinikų neatsirado nei „Automobilių stovėjimo aikštelės“ filialo, kas leistų žmonėms iškilusias problemas spręsti vietoje, o artėjančio tarybos posėdžio darbotvarkėje šis klausimas buvo apskritai išbrauktas. Taip pat prie Klinikų kol kas neatsirado ir įstaigos vadovo žadėtos aikštelės, kurioje būtų galima mokėti už faktiškai prastovėtą laiką.

Aiškinamajame rašte rašoma, kad priėmus sprendimo projektą galimos neigiamos pasekmės dėl transporto priemonių valdytojų bandymų piktnaudžiauti sudaryta galimybe sumokėti vietinę rinkliavą už pradelstą laiką, kadangi vengiantys sumokėti nustatytas rinkliavas asmenys nemokėdami nustatytos rinkliavos už visą planuojamą laiką, o tik už vieną valandą rizikuotų ne ATPK numatyta bauda arba siūloma galimybe pasinaudoti prevencine priemone (galimybe įsigyti Kauno miesto parkavimo kortelę), bet prievole susimokėti tik už pradelstą laiką, kas ženkliai mažintų finansinę naštą pažeidėjams, tuo pačiu skatintų rizikuoti mokėti tik už vieną valandą, iš anksto žinant, kad transporto priemonė statymo vietoje stovės ilgiau, tikintis, kad tai nebus užfiksuota. Galimybė likti nenubaustam už Nuostatų pažeidimus įtakotų piktnaudžiavimo atvejų didėjimą, taip pat ir surenkamos vietinės rinkliavos sumažėjimą. Taip pat tikėtina, kad tokia Nuostatose numatyta galiojanti išimtis tik prie LSMU LKK transporto priemones statantiems transporto priemonių valdytojams, sukeltų visų asmenų, automobilių vairuotojų, lūkesčius naudotis tokia galimybe ir likusioje miesto dalyje.

Rengiant sprendimo projektą yra gauta neigiama rinkliavą renkančios organizacijos, Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės” nuomonė dėl sprendimo projekte numatyto siūlymo.

Rašte taip pat skelbiamos planuojamos teigiamos pasekmės – transporto priemonių valdytojams, kuriems sunku prognozuoti apsilankymo trukmę LSMU LKK, taip pat į minėtą sveikatos priežiūros įstaigą atvykstantiems asmenims iš kitų miestų ir rajonų, kurie nėra susipažinę su Nuostatais ir juos dažnai pažeidžia nepiktybiškai, būtų sudaryta galimybė sumokėti vietinę rinkliavą už pradelstą, iš anksto neapmokėtą, transporto priemonės stovėjimo laiką. Tačiau atkreiptinas dėmesys, kad transporto priemonės valdytojai gali naudotis vietinės rinkliavos mokėjimo mobiliųjų telefonų sms žinučių pagalba, todėl turi galimybę atlikti rinkliavos mokėjimus neišeidami iš LSMU LKK pastatų. Taip pat reikėtų atsižvelgti, kad vietinės rinkliavos mokėjimas nurodytas pagal Susisiekimo ministro 2012 m. sausio 31d. įsakymu Nr. 3-83 patvirtintas Kelio ženklų įrengimo ir vertikaliojo ženklinimo taisykles ir Kelių eismo taisykles įrengtais kelio ženklais, todėl vairuotojo pažymėjimą turintys asmenys privalo žinoti jų reikšmes ir jais vadovautis nepriklausomai nuo šių asmenų susipažinimo arba nesusipažino su rinkliavos Nuostatais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA