„Drift Allstars“ įkūrėjas Niallas Gunnas: Kaunas sugebėjo nustebinti visą Vakarų Europą | Kas vyksta Kaune

„Drift Allstars“ įkūrėjas Niallas Gunnas: Kaunas sugebėjo nustebinti visą Vakarų Europą

2013/09/09 12:49

„Drift Allstars“ serijos įkūrėjas airis Niallas Gunnas – žymus šoninio slydimo varžybų organizatorius visoje Europoje. N.Gunnas pasidalino mintimis apie praėjusias varžybas Kaune bei apie šio čempionato planus kitiems metams.

N.Gunnas neslėpė jau šių metų pradžioje susižavėjęs Lietuvos šoninio slydimo kultūra: „Šių metų pradžioje lankiausi „drifto“ varžybose „Žalgirio“ arenoje – tada supratau, kad „Drift Allstars“ rugpjūčio mėnesį bus didelis renginys“, – pasakojo organizatorius.

Labiausiai airį sužavėjo Kauno savivaldybės leidimas daryti varžybas miesto centre: „Kaunas yra antras miestas, leidęs daryti tokio lygio „drifto“ varžybas centrinėse gatvėse.“

„Tai – didelė miesto savivaldybės parama. Galime jai tik padėkoti už nemenką pagalbą autosportui, ne tik mūsų renginio metu“, – pridėjo kartu su N.Gunnu atvykęs „Drift Allstars“ Lietuvoje organizatorius Antanas Kyguolis.

Tačiau labiausiai N.Gunną sužavėjo žiniasklaidos dėmesys. Jo teigimu, Lietuvoje informacinių partnerių ir kitų žiniasklaidos priemonių skiriamas dėmesys buvo didžiausias per visą „Drift Allstars“ istoriją, tad abejonių, ar verta 2014-ųjų etapą rengti mūsų šalyje, nėra daug.

„Atvirai sakant, tokio didelio žiniasklaidos susidomėjimo nesitikėjome. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje turime daug automobilių sporto rūšių ir „driftas“ ten nėra populiarus. Lietuvoje šis sportas gerokai populiaresnis“, – palygino N.Gunnas.

„Planai kitiems metams yra dideli. Renginys Lietuvoje turėtų būti bent dvigubai didesnis“, – teigė N.Gunnas. Vieta Kaune – ta pati?

„Šito sakyti dar negaliu. Bet kokiu atveju, orientuojamės vėl daryti renginį miesto gatvėse. Su daugiau tribūnų ir kitų patogumų žiūrovams“, – komentavo A.Kyguolis.

„Didžiojoje Britanijoje mes galime tik pasvajoti apie „drifto“ renginį gatvėje. Tai – nelegalu. Tad mūsų sportininkai renkasi lenktynių trasose“, – pridėjo svečias iš Airijos.

Kitiems metams yra planuojama daryti aštuonis „Drift Allstars“ etapus, dviem daugiau nei šiemet. „Tikslias datas paskelbsime kuo greičiau. Manau, rudenį“, – užtikrintai teigė N.Gunnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA