R.Meilutytė nori mokyti vaikus plaukti | Kas vyksta Kaune

R.Meilutytė nori mokyti vaikus plaukti

Neseniai pasibaigusiame Pasaulio jaunimo plaukimo čempionate net 6 medalius iškovojusi Rūta Meilutytė sugrįžo į Kauną. Antradienį sportininkę priėmė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Sportininkė tvirtino ketinanti artimiausiu metu užsukti į rekonstruotą „Girstučio” baseiną, kur, turėdama laisvo laiko, galėtų ne tik pasitreniruoti, bet ir pamokyti vaikus plaukti. Tokia idėja olimpinei čempionei kilo besimokant Anglijoje, kur ji kelis kartus per mėnesį vaikams veda plaukimo pamokas.

„Noriu išmokyti Lietuvos vaikus plaukti. Tai labai svarbu dėl jų pačių saugumo”, – teigė R. Meilutytė.

SUSITIKIMO NUOTRAUKŲ GALERIJA

Praėjusiais metais, kuomet R. Meilutytė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį, Kauno meras pažadėjo, jog čempionė galės visą gyvenimą nemokamai naudotis „Girstučio” baseino paslaugomis. Kadangi praeitą vasarą komplekso rekonstrukcija tebevyko, savo pažadą Kauno vadovas ištesėjo šį antradienį – R. Meilutytei buvo įteiktas vardinis abonementas.

Kauno meras pabrėžė, jog Kaunas neveltui yra vadinamas sportiškiausiu Lietuvos miestu. Per pastaruosius kelerius metus buvo baigti du didžiuliai projektai – pastatyta Žalgirio arena ir rekonstruotas „Girstučio” baseinas.

Pasak A. Kupčinsko, artėjančioje 2014-2020 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos perspektyvoje didesnis dėmesys bus skirtas kitoms sporto šakoms. Šiuo laikotarpiu prioritetiniai darbais bus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono, ledo arenos rekonstrukcija bei Milikonių futbolo maniežo įrengimas.

„Ačiū Rūta, kad reprezentuoji Kauną ir visuomet pabrėži esanti kaunietė. Tai neįkainojama reklama miestui ir didžiulė garbė”, – susitikimo metu sakė A. Kupčinskas.

R. Meilutytė tvirtino žiemos metu ketinanti ilgiau pasisvečiuoti Kaune, kuomet per žiemos šventes galės daugiau laiko praleisti su šeima. Plaukikė užsiminė, jog kitais metais jos laukia ne toks intensyvus plaukimo sezonas kaip šiemet. Po priėmimo mero kabinete R. Meilutytė kartu su A. Kupčinsku apžiūrėjo jos garbei Laisvės alėjoje pernai pasodintą liepaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA