Broliai Maciai įsteigė krepšinio paramos fondą „Braliukai” | Kas vyksta Kaune

Broliai Maciai įsteigė krepšinio paramos fondą „Braliukai”

Broliai Nauris ir Normundas Maciai pažėrė šūsnį naujienų. Jie oficialiai paskelbė apie krepšinio paramos fondo „Braliukai“ startą. Surinktos lėšos pirmiausia bus skirtos sumokėti solidžiai 25 000 eurų baudai, kurią Kauno krepšinio klubas „Žalgiris“ gavo dėl to, kad vienas brolių po Eurolygos rungtynių užpuolė „Madrido Real“ gynėją Rudy Fernandezą.

Didžiąją dalį lėšų tikimasi surinkti parduodant marškinėlius, kurie padabinti brolių Macių kūnus dengiančių tatuiruočių kopijomis. Marškinėlius sukūrė dizainerė Rūta Jančiulienė : „Tiek tatuiruočių vienoje vietoje iki šiol nebuvau mačiusi. Ant jų kūnų visa Lietuvos krepšinio istorija. Mane sužavėjo tai, kaip šie žmonės myli mūsų šalį, ir krepšinį. Net pagalvojau, kad jei kiekvienas lietuvis jaustų bent dalį tos meilės, kurią jaučia šie du broliai, tai Lietuva būtų didinga valstybė.“

Naujais marškinėliais vilkėjo ne tik patys broliai Maciai, bet ir krepšinio pasaulio dvyniai broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. „Mes žinom, kad šie vyrai nemeluoja. Jie buvo pažadėję kurti fondą bei rinkti lėšas baudai sumokėti- ir jie tai padarė.“ Pasveikinti ištikimų sirgalių užsuko ir dabartinis „Žalgirio“ treneris Ilias Zouros.

Pristatyta ir nauja svetainė www.braliukai.org, kurioje skaitytojai informaciją ras trimis kalbomis- lietuvių, latvių, anglų. Interneto puslapyje ne tik bus pateiktas kitoks- sirgalių – žvilgsnis į krepšinį, bet ir pristatoma išsami ataskaita kaip išleidžiami surinkti pinigai.

Broliai žada ne tik padengti baudą, bet ir surinkti lėšų naujai vaizdo kamerai, kad žurnalistas Vidas Mačiulis galėtų sėkmingai tęsti laidos „Krepšinio pasaulyje“ rengimą. Broliai Maciai žinojo apie prieš pusmetį vandalų nuniokotą Žurnalistų sąjungos Kauno skyrių, kur buvo laikoma archyvinė laidos medžiaga bei įvairi įranga. Nauris ir Normundas ketina įgyvendinti ir daugiau kilnių idėjų.

„Smagu, kad išvydę marškinėlius žmonės jau klausinėja, kur tokius galima įsigyti. „Žalgirio“ klubo fanai taip pat sakė pirks ir padės surinkti pinigų.“

Kai kuriuos prekybos centrus netrukus pasieks ir Kauno alaus daryklos gaminamas alus „Braliukai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA