Šventiniais renginiais Kaune pradėti nauji mokslo metai | Kas vyksta Kaune

Šventiniais renginiais Kaune pradėti nauji mokslo metai

Asociatyvi nuotr. / Kaunas.lt nuotr.

Šventinis pirmadienio rytmetys Kaune pasitiko vėsiu rudeniniu oru, tačiau tai neaptemdė tūkstančio Kauno moksleivių ir studentų nuotaikų, kurie rinkosi švęsti mokslo metų pradžią.

Daugelyje mokyklų šventės buvo planuojamos lauke, tačiau dėl oro sąlygų beveik visur jos perkeltos į mokyklų aktų ir sporto sales.

VAIZDO REPORTAŽAS IŠ MOKYKLŲ IR SPORTO HALĖS

Nuo pat ryto prie miesto perėjų budi policijos pareigūnai, jiems talkina viešosios tvarkos skyriaus, Všį „Automobilių stovėjimo aikštelės“, apsaugos tarnybų darbuotojai, Šaulių sąjungos ir Karo policijos atstovai, kurie padeda saugiai pereiti gatvę.

Miesto mokyklose šventė prasidėjo Lietuvos himnu ir direktorių sveikinimo kalbomis. Vėliau moksleiviai tradiciškai susirinko savo klasėse, kur auklėtojai vedė pirmąją pamoką. Į mokslus moksleiviai ir studentai kibs nuo rytojaus, rugsėjo 3 dienos.

Šiais metais Kauno technologijos universitetas nusprendė naujų mokslo metų pradžią paminėti netradiciškai ir universiteto pirmakursius sukvietė į Kauno sporto halę, kur vietoj tradicinių sveikinimo kalbų surengtas spektaklis „KTU – tai gyvas mechanizmas“.

Šio spektaklio sumanytojas – režisierius Vidas Bareikis, kuris praėjusiais metais buvo apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“. Susirinkę pirmakursiai per specialią programą buvo supažindinti su universiteto užklasine veikla, kurioje noriai dalyvauja įvairių kursų studentai. Šventinėje ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, kiti garbūs svečiai.

Mokslo metus Kaune pradėjo daugiau nei 30 tūkst. moksleivių, į pirmą klasę nedrąsiai žengė per 3 tūkst. vaikų.

Naujuosius mokslo metus šiomis dienomis Kaune pradeda 174 savivaldybės ugdymo įstaigos, tarp kurių – 71 lopšelis-darželis, 13 vaikų darželių, 4 mokyklos-darželiai, 9 pradinės mokyklos, 7 progimnazijos, 13 pagrindinių mokyklų, 17 vidurinių mokyklų, 11 gimnazijų, 2 jaunimo mokyklos, 8 specialiosios mokyklos ir ugdymo centrai, 20 neformalaus ugdymo įstaigų ir 2 aptarnaujančios įstaigos. Mieste veikia dar kelios privačios mokyklos, kurios nėra įtraukiamos į šį skaičių.

Studentai žinių Kaune siekia 14-oje aukštųjų mokyklų, kolegijų bei universitetų filialų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA