Lietuvos krepšininkai „Žalgirio“ arenoje išlydėti į Slovėniją | Kas vyksta Kaune

Lietuvos krepšininkai „Žalgirio“ arenoje išlydėti į Slovėniją

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje Lietuvos krepšininkai pergalingai baigė pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui, į kurį lietuviai išvyksta jau pirmadienį. Pirmąsias čempionato rungtynes mūsiškių komanda žais trečiadienį su Serbijos nacionaline rinktine, taip pradėdami kovas Europos krepšinio čempionate.

Rungtynes prieš Gruziją, kurias stebėjo apie 10 tūkst. krepšinio aistruolių, po pratęsimo laimėjo Lietuvos rinktinė rezultatu 88:83.

Svečiai atkakliai priešinosi jau pirmajame kėlinyje, per kurį pataikė 4 tritaškius metimus. Antrajame kėlinyje po truputį išryškėjo lietuvių pranašumas ir persvara ėmė augti mūsų ekipos naudai. Trečiojo kėlinio viduryje po Mindaugo Kuzminsko tritaškio ir dėjimo iš viršaus skirtumas šoktelėjo iki 16 taškų (51:35), tačiau tai tebuvo trumpas plykstelėjimas. Netrukus mūsų komandos žaidimas visiškai išsiderino ir gruzinai sugebėjo ne tik sumažinti deficitą, bet ir išlyginti rezultatą – 57:57.

Po 3 kėlinių mūsų ekipa turėjo tik minimalų pranašumą (60:59), tačiau tuomet lyderio rolės ėmėsi Linas Kleiza ir po serijos jo taiklių metimų skirtumas vėl šoktelėjo Lietuvos rinktinės naudai (66:59).

Vis dėlto Gruzijos komanda neketino susitaikyti su pralaimėjimu ir likus žaisti mažiau nei minutę vėl priartėjo per vieną metimą (77:75). Netrukus lietuviai suklydo puldami, o svečių įžaidėjas Ricky Hickmanas baudos metimais išlygino rezultatą. Per ketvirtajame kėlinyje likusias 4,2 sekundės mūsiškiai spėjo surengti ataką, tačiau Lino Kleizos metimas nebuvo taiklus.

Pratęsimo pradžioje daugiausia L. Kleizos pastangomis (7 iš 9 pirmųjų taškų) mūsų komanda vėl atitrūko 7 taškų skirtumu (86:79) ir išsaugojo pergalingą pranašumą iki rungtynių pabaigos.

Besirengdama Europos čempionatui Lietuvos rinktinė sužaidė 12 kontrolinių rungtynių. Per jas buvo iškovotos 11 pegalių ir pralaimėtas vienintelis mačas graikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA