Trikke lenktynėse netrūko gerų emocijų | Kas vyksta Kaune

Trikke lenktynėse netrūko gerų emocijų

„Trikke žvaigždžių lenktynėse“, surengtose prekybos centre „Akropolis“, dalyvavo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, vienas žymiausių Lietuvos baleto šokėjų Nerijus Juška, VšĮ „Renginių kodas“ atstovės Kristina Kaikarienė, Jurga Anusauskienė ir Aida Januškevičienė, iliuzionistas Mantas Wizard, dainininkas, grupės „Andrew Flame“ lyderis Andrius Grybauskas, dailiojo čiuožimo atstovė Rūta Gajauskaitė, televizijos laidų vedėjas ir serialų aktorius Gediminas Juodeika, dizainerė Gintarė Ačaitė, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Lenktynių nariai, ryžęsi išbandyti anksčiau nematytas trirates transporto priemones, dar vadinamas traikais (trikke), iš pradžių kelis sykius pasitreniravo ir išsirinko patogiausią jiems įrenginį. Jie organizatorių parinktą trasą mėgino įveikti ne tik kuo greičiau, bet ir kuo saugiau. Aplink renginio vietą buvo ne vieną parduotuvė didžiuliais stikliniais langais.

„Turėjome į vitrinas neatsitrenkti!“, – juokavo K. Kaikarienė.

Ji bene vienintelė kelias dienas prieš lenktynes yra čiupinėjusi triratį ir net mėginusi juo važiuoti. „Lengva nebuvo, bet kai supranti jo veikimo principą, gali mėgautis ne tik aktyviu laisvalaikiu, bet ir deginamomis kalorijomis“, – sakė renginių organizatorė.

Apie trikke lenktynių išvakarėse informacijos internete ieškojo A. Grybauskas. Dainininkas tvirtino peržiūrėjęs ne vieną vaizdo įrašą, kuriame demonstruojama kaip važiuoti triračiu. Tai, pasak „Andrew Flame“ lyderio, greičiausiai jam padėjo laimėti lenktynes – nedidelę trasą jis įveikė per 13,25 sekundės. A. Grybauskui, kaip ir kitiems dviems greičiausiems lenktynininkams, įteikti Birštono sanatorijos „Eglė“ prizai.

Išmėginti triratį panoro ir G. Juodeika. Su ramentais dėl nutrauktų kojos raisčių į renginį atėjęs šou verslo atstovas juos kuriam laikui padėjo į šalį ir tapo dar vienu lenktynių dalyviu.

„Stebint kitus mačiau, kad jiems smagu. Panorau triratį pavairuoti ir aš“, – sakė G. Juodeika.

Penkiems originaliausiai lenktynėse pasirodžiusiems dalyviams įteiktos ir artėjančiam Europos krepšinio čempionatui dizainerės G. Ačaitės sukurtos varlytės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA