R.Meilutytė toliau stebina – kol kas du sidabro ir vienas aukso medaliai! | Kas vyksta Kaune

R.Meilutytė toliau stebina – kol kas du sidabro ir vienas aukso medaliai!

delfi.lt 2013/08/28 18:35
ejc2013poznan nuotr.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame pasaulio jaunimo (merginų 14-17 metų amžiaus ir vaikinų 15-18 metų amžiaus) plaukimo čempionate pasaulio, Europos ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė trečiadienio popietę dalyvavo net trijuose plaukimuose. 100 metrų plaukimo laisvo stiliaus finale distanciją įveikė per 54,94 sek., užėmė antrą vietą ir iškovojo sidabro medalį, praneša delfi.lt.

Mūsiškę aplenkė tik Siobhan Bern Haughey iš Hong Kongo (54,47). Tai jau antras R. Meilutytės sidabro medalis šiose jaunimo pasaulio pirmenybėse.

50 m plaukimo peteliške pusfinalyje kaunietė nuotolyje užtruko 27,14 sek., pagerino savo pačios rytą pasiektą Lietuvos rekordą, užėmė septintą vietą ir pateko į finalą.Atrankoje R. Meilutytė distanciją įveikė per 27,29 sekundės ir, 0,43 sekundės pagerinusi ketverius metus Gritei Apanavičiūtei priklausiusį Lietuvos rekordą, pateko į pusfinalį.

R. Meilutytė trečiadienio popietę varžėsi ir 100 m plaukimo krūtine rungties pusfinalyje, distanciją įveikė per 1:08,49 min. ir trečiu rezultatu pateko į finalą.

Plaukikė Dubajuje jau tapo 50 m plaukimo krūtine čempione, iškovojo sidabro medalius 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje ir mišrioje estafetėje 4 po 100 kompleksiniu būdu. Jaunosios plaukikės kolekcijoje – jau trys medaliai!

Dar vienas Lietuvos atstovas, panevėžietis Danas Rapšys pateko į 50 m rungties nugara finalą, o išvakarėse laimėjo du sidabro medalius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA