Tragiškos Kazlų Rūdos avarijos tyrimo baigtis: kaltų nebeliko | Kas vyksta Kaune

Tragiškos Kazlų Rūdos avarijos tyrimo baigtis: kaltų nebeliko

delfi.lt 2013/08/25 23:21
Marijampolės VPK nuotr.

Nuo policijos pareigūnų sprukęs kelis mėnesius Kazlų Rūdoje laisvai gyvenęs, bet dabar jau miręs Vaidas Lelešius į policijos akiratį pateko tik po kraupios avarijos, kuri nusinešė abiturientės gyvybę. Visuomenę sukrėtusi istorija ir tuoj pat pradėtas tyrimas, ar bėglio iki tragedijos kas nors iš viso ieškojo, pasisuko netikėta linkme, skelbia delfi.lt.

Tik Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ėmėsi tyrimo dėl Prienų pareigūnų veiksmų, laikinai skyriui vadovavęs ir V. Lelešiaus paiešką organizuoti turėjęs pareigūnas susirgo.

Antras smūgis tyrėjams – liga užsitęsė iki pareigūno suplanuotų atostogų. Trečia nemaloni staigmena – po atostogų pareigūnas nusprendė eiti į garbingai užtarnautą pensiją, tuo užkirsdamas teisinį pagrindą užbaigti tyrimą ir, jei jis būtų sulaukęs neigiamos išvados, likti be švaraus munduro.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotojai Ingridai Žūkaitei atkaklumas leido rasti tik dalį atsakymų kas buvo padaryta nuteisto už sukčiavimą V. Lelešiaus paieškoje. Vienas pareigūnas nevengė atsakomybės ir sulaukė griežto papeikimo – anot I. Žūkaitės, tokia nuobauda buvo skirta dėl to, kad paieška buvo vykdoma, tačiau ne viskas padaryta taip, kaip reikėjo. Kraupi avarija tapo pasekme netinkamai atliktame darbe.

Nubaustam pareigūnui vadovavęs kolega surado būdą, kaip nutraukti tyrimą jo atžvilgiu – teisiškai nei jam sergant, nei atostogaujant tyrimas jo atžvilgiu negalėjo vykti. Galiausiai jis priėmė sprendimą visiškai sunaikinti tyrimą ir išėjo į pensiją.

Jau anksčiau skelbėme, kad avarijos kaltininkas V.Lelešius mirė ligoninėje.

Tuo tarpu Kazlų Rūdos gyventojai, dar birželį susirinkę savivaldybėje į specialų posėdį, išsakė nepasitikintys vietos policijos pareigūnais vykdant besislapstančio V.Lelešiaus paiešką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA