Pradėjo veikti naujas šviesoforas prie stoties, ne visi vairuotojai jį pastebi | Kas vyksta Kaune

Pradėjo veikti naujas šviesoforas prie stoties, ne visi vairuotojai jį pastebi

Archyvo nuotr.

Nuo šiol Kauno autobusus vairuojantys vyrai galės atsikvėpti: prie stoties bandomuohju režimu pradėjo veikti jiems skirtas šviesoforas, kuris leis saugiai kirsti itin judrią Tunelio ir Čiurliono gatvės sankryžą.

Trečiadienio rytą naujasis šviesoforas kartu su policijos pareigūnais išbandytas praktiškai. Nors buvo planuota, kad šviesoforas bus reguliuojamas su bekontaktinėmis kortelėmis, tačiau kol kas įrengti tik davikliai kelio dangoje. Ant jų autobusui užvažiavus ir sustojus, netrukus sustabdomas eismas Tunelio gatve ir autobusas saugiai gali kirsti gatvę.

VAIZDO REPORTAŽAS KAIP VEIKIA NAUJAS ŠVIESOFORAS

Kaip pasakojo „Kauno autobusuose“ dirbantis vairuotojas, jis džiaugiasi, kad pagaliau autobusai galės saugiai kirsti Tunelio ir Čiurliono gatvių sankryžą, nes iki šiol buvo įvykę daug skaudžių avarijų, kurių metu sužaloti kitų automobilių vairuotojai, kai šia atkarpa praskriedavo dideliais greičiais ir net nepristabdę trenkdavosi į lėtai apsisukinėjančius autobusus. Tuome autobusų vairuotojai likdavo kalti, nes išvažiuodavo iš šalutinio kelio.

Pirmąją šviesoforo veikimo dieną kai kurie vairuotojai nesilaikė šviesoforų signalų ir kirsdavo sankryžą degant raudonai šviesai. Policijos pareigūnai žadėjo pirmosiomis dienomis nebausti neatidžių vairuotojų, nepaisančių naujo šviesoforo signalų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA