Žymiausi Kauno mafiozai | Kas vyksta Kaune

Žymiausi Kauno mafiozai

Kandūs tautiečiai juokauja: „Jei Kauną aptvertum spygliuota tvora, kurią apsuptų tikri kareiviai –  tai kauniečiai patys suprastų už ką sėdi“. Visada smagu iš savęs pasijuokti, kol viskas lieka fantazijos ribose. Kaunas, taip gražiai žydintis dabar, seniau buvo pagarsėjęs kaip mafijos sostinė.

Pirmieji mafijozai į dienos šviesą išlindo M. Gorbačiovo valdymo metais. Į valdžią po truputį grįžtant kapitalizmui daugėjo ir nusikaltėlių grupuočių. Kaune jų buvo bemaž keliolika. Kelios iš jų – gerai žinomos visoje Lietuvoje: „Žaliakalnio“, „Kaulo“, „Centro“, o vėliau ir  „Daktarų“ grupuotės.  Žymiausi XX-XXI amžiaus Kauno miesto nusikaltėliai:

Vladas Beleckas. Pagarsėjo vagystėmis ir plėšikavimu. Organizavo kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą. Bausmė – kalėjimas iki gyvos galvos. Tiesa, dabar jis prašo, jog būtų perkeltas į pataisos namus. Ten gi erdvė didesnė…

Sėdėdamas vienlangėje noriai bendrauja su žurnalistais ir po truputį piešia Kauno elito vaizdą, su kuriuo jam teko artimai susipažinti.

Remigijus Daškevičius (Daškė). Labiausiai žinomas, kaip didžiausios Lietuvoje cigarečių kontrabandos vadovas, Lietuvos bokso federacijos prezidentas. Snaiperio pašautas Vilniuje. Sklando legendos, jog jis priešų turėjo ne tik Lietuvoje. Į jo gyvybę, tikima, galėjo pasikėsinti Kaliningrado ar čečėnų mafija.

Rimantas Ganusauskas (Mongolas). Jis yra vienas įtakingiausių Daktarų grupuotės narių. Nesėkmingai pasikėsinus į Henriko Daktaro gyvybę jis dingo be žinios. Manoma, jog Daktarų vadeiva jį rado ir nukankino žymiojoje Daktarų pilyje.

Andrius Vytas Jankevičius (Pšidzė). Jo skiriamasis bruožas – intelektualumas. Sklandžiai suorganizuodavo sudėtingiausias operacijas.  Ne kartą pats A. Jankevičius apgavo H. Daktarą. Kalbama, jog Henytė pavydėjo intelektualui, todėl pastarojo atsikratė.

Egidijus Abarius (Goga). Laikomas dešiniąja H. Daktaro ranka. Jis yra vienas iš tų retų mafijos atvejų, kuomet iki šiol yra laisvėje. Iki šiol kritikuoja Kauno teisėsaugininkų darbą, teigdamas, jog iki tiesos jiems dar toli. Prisipažino, jog didžiąją dalį reikalingos slaptos informacijos gaudavo iš ”angelų sargų”. Pasak jo, Daktarų draugija tai ne tik darbas, tai kompanija, draugai – kurie užsiėmė juos vienijančia veikla.

Henrikas Daktaras (Henytė). Garsiosios nusikalstamos Daktarų grupuotės lyderis. Laikomas nusikalstamos veiklos autoritetu Lietuvoje. Šių metų birželį jis sulaukė nuosprendžio – kalėjimas iki gyvos galvos. Apie jo gyvenimą galite plačiau paskaityti autobiografinėje knygoje ”Išlikti savimi”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA