40-asis ralis „Kauno ruduo 2013” pažers staigmenų | Kas vyksta Kaune

40-asis ralis „Kauno ruduo 2013” pažers staigmenų

Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 24-25 dienomis vyksiantis jubiliejinis, 40-tasis tarptautinis ralis „Kauno ruduo 2013“, skirtas nusipelniusiems sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, bus ne tik Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) VI-ojo ir Lenkijos LOTOS automobilių ralio čempionato (RSMP) V-ojo etapų lenktynės, skelbiama organizatorių pranešime spaudai.

Ralio rengėjai į Kauną atvyksiantiems svečiams iš Lietuvos ir užsienio žada pateikti dvi dienas nenutrūksiančią įvairiausių pramogų pynę, neabejotinai sudominsiančią net ir tuos, kurie ne itin žavisi automobilių sportu.

„Mūsų tikslas – pasiūlyti ralio fanams ir miestiečiams plačiausią ir įvairiausią renginio programą, kurios Lietuvoje dar nesiūlė nė vienas ralio organizatorius, kad į renginį atvykę žiūrovai ir sportininkai nenuobodžiautų, o išvykdami skųstųsi, jog dėl laiko stokos nespėjo visko apžiūrėti bei išbandyti“, – sako vienas ralio „Kauno ruduo“ organizatorių Justinas Sipavičius.

Todėl renginio dienomis pagrindine ralio „Kauno ruduo 2013“ baze tapusi Nemuno sala ir joje esanti „Žalgirio“ arena taps tikra pramogų ir koncertų sostine, kurioje įdomų sau užsiėmimą, kaip tikisi lenktynių organizatoriai, ras absoliuti dauguma atvykusių į šią šventę.

„Tai bus savotiškas ekstremalaus sporto ir pramogų festivalis, kurio tikslas ne tik suteikti dar vieną galimybę pasirodyti įvairių sporto šakų atstovams bei artistams, bet ir leisti ralio žiūrovams patiems išbandyti ekstremalius pojūčius keliančias pramogas, – sako ralio organizacinio komiteto kultūrinių renginių koordinatorė Inga Juškevičiūtė.

Ralio organizatorių prašymu šalies dažasvydžio federacija perkėlė trečiąjį Lietuvos dažasvydžio lygos etapą į jau numatytą teritoriją Nemuno saloje, kur savo sugebėjimus demonstruos ir kvies prisijungti žiūrovus apie 12-15 komandų, tarp kurių laukiama ir svečių iš Latvijos ir Baltarusijos. Dažasvydžio čempionatas rengiamas sekmadienio popietę, o šeštadienį bei sekmadienį nuo pat ryto vyks mėgėjų pasirodymai.

Kauniečiai ir miesto svečiai Nemuno saloje galės išmėginti savo jėgas ir laipiodami uolomis. Nors jų čia nėra, tačiau ralio dienomis bus įrengtos dabar itin sparčiai populiarėjančios ir daug alpinizmo entuziastų viliojančios dirbtinės laipiojimo sienelės, teikiančios retą galimybę šalia arenos vyksiančio ralio pirmojo etapo lenktynes stebėti iš 10-12 metrų aukščio. Tai ne tik puiki apžvalgos aikštelė, bet ir neeilinė proga susirungti su draugais, bandant įliptį į uolą kuo greičiau ir tuo pat metu siekiant išvengti kritimų. Šią pramogą galės išbandyti bet kuris ralio žiūrovas.

Dar vienas adrenalino pliūpsnis – šuolis su virve nuo „Žalgirio“ arenos – taip pat bus siūlomas visiems norintiems. Laisvo kritimo jausmas, adrenalinas ir visos Nemuno salos vaizdas prieš akis – užtikrintas. Lygiai taip pat, kaip „ZipLine“ – laipiojimo pramogų parkuose praktikuojamas skrydis, tiksliau, linksmas ir greitas nusileidimas nuo aukštesnės vietos iki žemės.

Šoninis slydimas – automobilių sporto šaka, labai sparčiai populiarėjanti tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos ir pasaulio valstybėse. Tačiau šonu slystantys kartingai – kol kas dar nematyta pramoga, kurią ralio dienomis demonstruos gerai žinomas Lietuvos sportininkas, neseniai tapęs FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos nugalėtoju Ignas Gelžinis, kuris kvies tai išbandyti ir žiūrovus.

Rengiamos ir dar nematytos „Kauno rudens ralio 2013 taurės“ motorolerių lenktynės, kuriose skirtingų klasių važiavimuose dalyvaus apie tris dešimtis lenktynininkų.

Šalia dažasvydžio lauko pastatytoje „BMX Dirt“ arenoje savo įspūdingiausius triukus demonstruos geriausi Lietuvos „BMX“ dviračių meistrai, o visų Kaune propaguojamų aviacijos priemonių valdytojai sportininkus ir ralio žiūrovus sveikins parodomuoju skrydžiu virš miesto.

Atvykę į ralį žiūrovai galės pasigrožėti ir įvairiausių automobilių, pradedant legendiniais antikvariniais ir baigiant tikrais šiandienos meno kūriniais ant keturių ratų paroda.

Abi ralio dienas sportininkus ir kauniečius linksmins pripažinti ir mėgiami pramogų pasaulio meistrai Kastytis Kerbedis, grupė „Pop Ladies“, Donatas Baumila (Dūnis), X Faktoriuje žiūrovių širdis užkariavęs Martynas Kavaliauskas ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA