Sukčiai iš Bulgarijos, renkantys „paramą“ buvo išvyti iš miesto centro | Kas vyksta Kaune

Sukčiai iš Bulgarijos, renkantys „paramą“ buvo išvyti iš miesto centro

Vaizdo medžiagos stop kadras

Kaune toliau nesiliaujant kitataučių sukčių siautėjimui, penktadienio dieną „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas savo įkyrumu privertė „miesto svečius“ iš Bulgarijos palikti Laisvės alėją. Bent trumpam.

Ties Maironio ir Laisvės alėjos sankirta pastebėjus, kad iš žmonių, prisidengus jau kelis kartus aprašytu kilniu tikslu, prašoma pinigų, „Kas vyksta Kaune“ operatorius su įjungta vaizdo kamera pradėjo sekioti aukų rinkėjus. Šis dėmesys jiems nepatiko, todėl veidus bandė dengtis segtuvais ir ėjo tai į vieną, tai į kitą Laisvės alėjos pusę. Po pusvalandžio supratę, kad įkyraus operatoriaus draugijos atsikratyti nepavyks, bėgte patraukė link darbo biržos, kur stovėjo jų automobilis „Peugeot“ su valstybiniais numeriais BG P 4937 BK.

Išplūdę operatorių bulgariškai, greitai įsėdo į automobilį ir nuvažiuojant dar pamojavo viduriniais rankų pirštais demonstruodami nepadorius gestus.

Įdomi detalė: nors bulgariškais numeriais pažymėtas automobilis stovėjo mokamoje zonoje Putvinskio gatvėje, kur stovėjimo valanda kainuoja 4 Lt, bilietėlio, liudijančio sumokėtą rinkliavą, ant priekinio lango stiklo palikta nebuvo.

„Kas vyksta Kaune“ jau anksčiau kreipėsi į miesto savivaldybę, policijos departamentą, kad užsienio sukčiai būtų pažaboti, tačiau jie ir toliau niekeno netrukdomi renka „paramą“ iš kauniečių, o spaudoje aprašoma, kad panašūs sukčiavimo būdai plinta ir į kitus Lietuvos miestus.

Nei viena Lietuvoje veikianti organizacija jau anksčiau portalui nepatvirtino, kad Kaune yra renkami pinigai naujo kurčiųjų centro statybai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA