Vandžiogalos gyventojams – nauja lauko estrada ir bendruomenės namai | Kas vyksta Kaune

Vandžiogalos gyventojams – nauja lauko estrada ir bendruomenės namai

Po trejų metų Kauno rajono savivaldybės, seniūnijos ir bendruomenės darbo, vandžiogaliečiai galės naudotis pirtimi, skalbyklėmis, dušais, gaminti valgius ir rengti sueigas naujuose bendruomenės namuose. Nebereikės nuomotis scenos renginiams: dabar bendruomenė turės savo lauko estradą. Patrauklios susibūrimo vietos sulaukė ir vaikai – jiems įrengta žaidimų aikštelė.

Rugpjūčio 9 d. vykusiose iškilmėse sveikinimai pasipylė kaip iš gausybės rago: pasidžiaugti kartu su vandžiogaliečiais atvyko ir dovanas įteikė LR Seimo nariai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis, Kauno rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, Kauno rajono socialinių paslaugų centro direktorė Lina Morozaitė.

„Esate entuziastinga, žingeidi, kupina idėjų ir sumanymų bendruomenė. Džiaugiuosi, kad bendromis pastangomis jūsų norai yra sėkmingai įgyvendinami. Tegul tai būna pradžia buitinių prietaisų komplektui jūsų naujajai virtuvėlei, – linkėjo K. Povilaitis įteikdamas seniūnui Vytautui Šniaukai mikrobangų krosnelę.

Savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis vandžiogaliečiams linkėjo, kad visada išliktų noro rūpintis žmonėmis, tvarkyti aplinką, iš kartos į kartą perduoti savo miestelio tradicijas, meilę ir pasididžiavimą savo kraštu.

Simbolinis bendruomenės namų raktas buvo įteiktas seniūnui.

„Seniūnas nudirbo didžiąją dalį darbų. Ne vieną naktį praleido rašydamas. Įgyvendiname dar vieną projektą, labai greitai įsigysime garso aparatūros, kėdžių, žaliuzių“, – pasakojo Vandžiogalos kultūros centro direktorė Gražina Mickūnienė.

Pašventinti naujosios lauko estrados ir rekonstruotų bendruomenės namų atvyko Babtų ir Panevėžiuko klebo¬nas Gintas Rumševičius.

Vandžiogala atjaunėjo įvykdžius net du „Leader“ projektus, kurių bendra vertė apie 420 tūkst. litų.

Pirmuoju projektu pakeista stogo danga, apšiltintos pastato sienos, sutvarkytas fasadas, prijungta kanalizacijos tinklų ir elektros instaliacija, renovuota šildymo sistema. Suremontuotos aštuonios patalpos: įrengtos dvi dušo kabinos, pirtis, asmens higienos priežiūros patalpa, virtuvėlė-valgomasis, persirengimo kambarys-rūbinė, bendruomenės patalpa, tualetas ir kriauklė. Įsigyti baldai, buitinė technika. (skalbyklės, džiovyklės, lyginimo lentos, lygintuvai). Planuojama suteikti galimybę sunkiai gyvenantiems asmenims organizuoti asmeninės higienos ir priežiūros paslaugas. Antruoju projektu įrengta vaikų žaidimo aikštelė, vasaros estrada, sumontuotos vaizdo kameros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA