Laivas „Tolstojus” plaukios ir rugsėjį | Kas vyksta Kaune

Laivas „Tolstojus” plaukios ir rugsėjį

Aerialmedia.tv nuotr.

Pramoginės kelionės Nemunu iš Kauno į Kulautuvą sulaukė didelio pasisekimo, todėl laivas “Tolstojus” keleivius plukdys ir rugsėjį. Apie tai pranešė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC).

Centro direktorė Emilė Kaminskaitė pasakojo, kad šią vasarą maršrutu praplaukė jau maždaug pusantro tūkstančio iškylautojų. Internetu parduodamus bilietus keleiviai išgraibsto keliems savaitgaliams į priekį.

Laivą renkasi ir pavieniai turistai, ir didesnės žmonių grupės. Denyje neretai švenčiami gimtadieniai, kitos šventės. “Tolstojus” į Kulautuvoje vykusį festivalį “Akacijų alėja” plukdė ir dainuojamosios poezijos mėgėjus.

Sinoptikai prognozuoja, kad rugsėjis bus šiltas, todėl Kauno rajono TVIC nusprendė pratęsti keliones laivu. Jau galima įsigyti bilietų rugsėjo 1 dienai. “Manau, kad laivo denis yra smagi vieta susitikti klasės draugams, mokytojams, juo labiau, kad kelionė yra ne tik pramoginė, bet ir pažintinė”, – sakė Emilė Kaminskaitė.

Iškylautojų pamėgtą maršrutą jau keletą metų remia Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės. Šiemet Kauno rajono savivaldybė šiam tikslui skyrė 30 tūkst. litų.
Kiekvieną sekmadienį, 12 val., laivas išplaukia iš senosios Kauno prieplaukos (prie Vytauto bažnyčios). Kelionės metu gidas pasakoja apie žymiausias Kauno ir Kauno rajono vietas, kurias galima pamatyti plaukiant upių tėvu.

Atvykus į Kulautuvą pasakojama prieškario laikais klestėjusio miestelio istorija. Turistai turi porą valandų laisvo laiko pasivaikščioti po parką, apžiūrėti miestelį. 15 val. 15 min. laivas išplaukia atgal į Kauną. Iš viso kelionė trunka 5 valandas, iš kurių 3 valandas plaukiama. Žemyn upe pasiekiamas 18 km/h greitis, o grįžtant – apie 12 km/h.

Laivu vienu metu gali plaukti 100 keleivių. Kelionė laivu į Kulautuvą suaugusiesiems kainuoja 21 litą, 8–12 metų vaikams – 12 litų, neįgaliesiems – 15 litų, o vaikai iki 7 metų gali plaukti nemokamai (mažametį vaiką turi lydėti bent vienas suaugęs asmuo).

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA