Kaimo vietovės ieško savų išskirtinumų | Kas vyksta Kaune

Kaimo vietovės ieško savų išskirtinumų

Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno apskrityje, Kėdainių rajone vienas po kito kuriasi teminiai kaimai. Pirmasis, pradėjęs veikti praėjusių metų lapkričio pabaigoje, pavadintas Pelėdų vardu. Kaimas įsikūręs Pelėdnagių vietovėje. Tai – bendruomenės centras, kuriami vyksta edukaciniai, pažintiniai, pramogoniai bei kiti užsiėmimai.

„Teminiai kaimai kuriami tam, kad bendruomenės turėtų už ką išlaikyti savus ccentrus”, – sakė Kėdainių rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Aušra Vaidotienė.

Per aštuonis mėnesius „Pelėdų kaime” yra apsilankę daugiau nei 300 žmonių. Priklausomai nuo jų pageidavimų, gali būti surengta dviejų arba trijų valandų programa. Svečiai vaišinasi morkų pyragu, kurio receptas yra saugotinas ir perduodamas iš kartos į kartą. Dar nuo 1800 – ųjų žinomą kepinio gamybos būdą, pasak A. Vaidotienės, ketinama užpatentuoti.

„Pelėdų kaimo” lankytojai mėgaujasi ir naminiais sūriais, „Širšių medumi”, gilių kava. Jie gali bet kuriuo metų laiku paslidinėti slidėmis, išmokti velti pelėdas, šaudyti lankais.

„Pelėdų kaimo” pasakotoja Irena Ginelevičienė yra sukūrusi legendą, susijusią su Pelėdnagių pavadinimu.

Pasak Pelėdnagių bendruomenės centro pirmininkės Virginijos Vilkelienės, gražioje kaimo aplinkoje norisi kartu ir prisidėti prie jos dailinimo.

„Žmonėms patinka Pelėdų kaime”, – įsitikinusi pašnekovė.

Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis rūpinasi, kad vietovė tikrai atrodytų išskirtinė. Prie įvažiavimų į ją, ant kalvų gėlėmis ir akmenimis „išrašytas” Pelėdnagių pavadinimas. Kaimelyje yra vienuolika ąžuolynių pelėdų skulptūrų, tulpynas, rožynas, dekoruotų akmenų, saulės laikrodis.

Antrasis teminis kaimas Kėdainių rajone atsiras lapkritį. Nociūnuose bus verdami muilai ir sukurta su šia sritimi susijusi edukacinė programa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA