Oficialiai atidaryta Kėdainių arena | Kas vyksta Kaune

Oficialiai atidaryta Kėdainių arena

Penktadienio vakare Kėdainiuose, mieste, kuriame savaitgalį vyksta tradicinė miesto šventė, oficialiai atidaryta sporto ir pramogų arena. Ją, kainavusią 20 mln. litų, miestui padovanojo AB „Lifosa”.

MchK „EuroChem” administracijos direktorius Igoris Ščelkunovas sakė, jog visuose regionuose, kuriuose veikia kompanijai priklausančios įmonės, stengiamasi pastatyti vertingus kultūrinius, pramoginius ar sporto objektus. Anot jo, tuo siekiama, kad iš miesto, kuriame dirba „EuroChem” grupės atstovės, jaunoji karta neemigruotų, o jaustųsi konfortabiliai bei norėtų gyventi.

„Jei žmonės neturės tinkamų sąlygų ilsėtis, jie nenorės ir dirbti”, – sakė I. Ščelkunovas.

„Kėdainių arenos” statybos užtruko 14 mėnesių. Objektas finansuotas tik AB „Lifosa” lėšomis.

Statinį administruos Kėdainių sporto mokykla. Jame dažniausiai vyks moksleivių užsiėmimai, kūno kultūros pamokos.

Arenos bendras plotas siekia 5,5 tūkst. kvadratinių metrų. Joje rungtynes gali žiūrėti apie 2 200 žiūrovų, koncertus – iki 3 000. Kėdainiškiai planuoja, kad arenoje vyks ne tik sporto, kultūros renginiai, bet ir įvairios konferencijos. Arena lengvai transformuojama į tris krepšinio aikštes treniruotėms, ją taip pat galima pritaikyti kitų sporto šakų treniruotėms bei varžyboms.

Pirmą kartą apie sporto ir pramogų komplekso statybą Kėdainiuose buvo prabilta dar 2009 metais. Kovo 17 dieną AB „Lifosa“, MCC „EuroChem“ ir Kėdainių raj. savivaldybė, pasirašė Trišalį Susitarimą (tokie susitarimai buvo pasirašomi 2005 – 2009 metais), kuriame AB „Lifosa“ įsipareigojo skirti dalį lėšų, reikalingų sporto kompleksui statyti.

Taip pat AB „Lifosa“ kreipėsi ir į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl projekto finansavimo, kad gautų kitą dalį visų reikalingų lėšų iš valstybės investicijų programos ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Tačiau finansavimas šiam projektui nebuvo skirtas. Ieškota galimybių finansuoti visą projektą ir svarstyta daug alternatyvų. Kėdainių rajono savivaldybė skirti lėšų arenos projektavimo ir statybos darbams galimybių neturėjo.

2011 metais AB „Lifosa“ vadovai šią situaciją aptarę su pagrindiniu įmonės akcininku mineralų ir chemijos pramonės kompanija „EuroChem“, nusprendė skirti visas lėšas, reikalingas arenos statybai. 2012 metų gegužės 25 dieną šis įsipareigojimas patvirtintas parašais. Tą pačią dieną statybų aikštelėje įkastas pirmasis akmuo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA