Užsimaskavę suteneriai įkliuvo su įkalčiais ir 50 tūkst. lt (nuotraukos iš įvykio vietos) | Kas vyksta Kaune

Užsimaskavę suteneriai įkliuvo su įkalčiais ir 50 tūkst. lt (nuotraukos iš įvykio vietos)

Archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK ONTV) pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (toliau – ONKTS) prokurorais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus miesto gyventojų, kurie veikdami bendrininkų grupėje Kaune organizavo prostitucijos verslą ir jam vadovavo.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas Kauno apskr. VPK ONTV pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 307 str. 2 d.

Tyrimo metu nustatyta, kad interneto svetainėse alio.lt, sex.skelbimai.lt, skelbiu.lt, skelbikas.lt šio verslo organizatoriai dėdavo įvairius skelbimus, užmaskuotai siūlančius intymias paslaugas.

Organizuotus nusikaltimus tiriantys pareigūnai nustatė, kad prostitucijos verslą organizavo ir jam vadovavo jau anksčiau teista už analogišką nusikalstamą veiką Vilniuje gyvenanti 46 metų Lietuvos Respublikos pilietė D. A. kartu su kitais bendrininkais.

Tyrimo metu surinkti duomenys leido nustatyti, kad skelbimuose nurodytais numeriais paskambinę potencialūs klientai būdavo informuojami apie teikiamų paslaugų pobūdį, trukmę, kainą ir paskui siunčiami į Kaune, Dainavos mikrorajone, išnuomotus keletą butų, kuriuose intymias paslaugas teikė Kauno ir Vilniaus miestų gyventojos.

Kauno apskr. VPK ONTV pareigūnai, rinkdami duomenis apie prostitucijos verslo organizavimą, nustatė, kad vadinamųjų plaštakių darbo laikas buvo nustatytas darbo dienomis nuo 9 val. iki 20 val., savaitgalis skirtas poilsiui. Valanda, skirta intymioms paslaugoms suteikti, buvo įkainota 200 Lt, pusvalandis – 150 Lt.

Kauno apskr. VPK ONTV pareigūnai, padedami kolegų iš Vilniaus, rugpjūčio 1 d. Vilniuje sulaikė įtariamus organizavus prostitucijos verslą Kaune pil. D. A. ir 31 metų pil. R. D. Kratų metu iš įtariamųjų buvo paimti kompiuteriai, telefonai, didelis kiekis grynųjų pinigų – 50 000 Lt.

2013-08-02 Kauno apylinkės teismas įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

LR BK 307 str. 2 d. („Tas, kas organizavo ar vadovavo prostitucijai “) numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA