Išmanioji sankryža prie stoties beveik įrengta | Kas vyksta Kaune

Išmanioji sankryža prie stoties beveik įrengta

Birželio mėnesio pradžioje M. K Čiurlionio gatvėje prie Geležinkelio stoties pradėti modernios sankryžos įrengimo darbai priartėjo prie pabaigos. Šviesoforas bus valdomas specialiomis bekontaktėmis kortelėmis, kurias turės kiekvieno šioje aikštelėje sustojančio autobuso vairuotojas.

Šiuo metu autobusai, išvažiuojantys iš greta Geležinkelio stoties esančios aikštelės, turi kirsti šešias intensyviu eismu pasižyminčios M. K. Čiurlionio gatvės eismo juostas. Baigus modernios sankryžos įrengimo darbus, autobusų vairuotojai galės saugiai pasukti į M. K. Čiurlionio gatvę.

„Ši sankryža jau seniai kelia susirūpinimą dėl įvykstančių eismo įvykių, kuriuose dažniausiai nukenčia autobusai. Naujas šviesoforas padės autobusų vairuotojams saugiai išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės. Autobusų vairuotojai turės bekontaktes korteles. Jiems privažiavus prie sankryžos, speciali įranga reaguos į kortelę ir įjungs žalią šviesoforo signalą“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasak P. Kero, naujasis šviesoforas suderintas su Vytauto pr. ir M. K. Čiurlionio g. sankryžos ir Vytauto pr. pradžioje esančiais pėsčiųjų perėjos šviesoforais. Tai padės išvengti galimų eismo spūsčių.

Bendrovė „Kauno gatvių apšvietimas“ pagal sutartį sankryžą buvo įsipareigojusi įrengti iki rudens pradžios, tačiau sparčiai vykdomi darbai turėtų būti baigti jau kitą savaitę. Šiuo metu visa įranga jau sumontuota, laukiama tik specialių bekontakčių kortelių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA