Galiūnų vilkikų čempionatas tiesiogiai per „Kas vyksta Kaune” (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Galiūnų vilkikų čempionatas tiesiogiai per „Kas vyksta Kaune” (vaizdo įrašas)

Rec-Pro nuotr.

Ketvirtadienio popietę Kaune susirinko stipriausi Lietuvos vyrai. Jie dalyvaus pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame Lietuvos galiūnų vilkikų tempimo čempionate, kuriame dėl stipriausiojo titulo varžysis 10 geriausių Lietuvos galiūnų.

Portalas „Kas vyksta Kaune” tiesiogiai transliuos visas čempionato rungtis, kuriose galiūnai temps traktorių, vilkiką be ir su priekabomis. Transliacijos pradžia 17 valandą. Planuojama, kad čempionato rungtys vyks iki 19 val.

Varžybose dalyvausiantis ne kartą stipriausio pasaulyje žmogaus titulą iškovojęs Žydrūnas Savickas sako, kad vilkikų tempimo čempionatas Lietuvoje bus surengtas pirmą kartą ir nuo šiol bus kasmetinis.

„Šių varžybų nugalėtojas įgaus teisę dalyvauti kitų metų Pasaulio čempionate, kuris šiemet taip pat rengiamas pirmą kartą ir bus kasmetinis. Smagu po kurio laiko atvykti į Kauną, čia toks galiūnų renginys vyko jau seniai, tad džiugu, kad stipruolių varžybos sugrįžta į Kauną“, – sako Žydrūnas Savickas.

Varžybos vyks keliais etapais, vilkikas kiekviename etape vis bus sunkinamas tad čempionas paaiškės atkrintamuoju būdu. Finale galiūnai temps 14 tonų sveriantį vilkiką.

Čempionatas rengiamas prekybos miestelyje „Urmas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA