Šilainių seniūnija pirks traktorių | Kas vyksta Kaune

Šilainių seniūnija pirks traktorių

Šiais metais Šilainių seniūnijai pagal vietos bendruomenių savivaldos programą buvo skirta 122,17 tūkst. Lt. Didžiausią gautų lėšų dalį seniūnijos bendruomenė nusprendė skirti nedidelio traktoriaus įsigijimui ir įgarsinimo aparatūrai pirkti.

„Tai bus mūsų pagrindinis pirkinys – traktorius su padargais. Jis atliks kelias funkcijas: vasaros metu su traktoriumi bus galima šienauti žolę, smulkinti šakas, žiemą bus naudingas sniegui stumdyti. Jeigu užteks lėšų, įsigysime ir pūstuvą su šluota, skirtą parkų, šaligatvių aplinkai tvarkyti”, – teigė Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius.

Pasak seniūno, taip pat svarbu įtraukti pačius bendruomenės gyventojus į seniūnijos aplinkos kokybės gerinimą. Puikus pavyzdys – žmonės, gyvenantys tarp Šarkuvos ir Kuršių gatvių, kurie patys imasi iniciatyvos ir puikiai tvarkosi.

„Būtina gyventojus įtraukti į veiklą, kad patys imtų ir darytų, o nelauktų, kol ateis kiti ir padarys už juos. Tai iš sovietmečio atėjęs mąstymo būdas. Tikrai turime darbščių žmonių, kurie ateina, pasisako, ką ruošiasi daryti. Tuomet mes juos pamokiname, duodame žaliavų. Noras gyventi gražiau turi ateiti iš pačių gyventojų”, – sakė G. Sinkevičius.

Šilainių seniūnija, praėjusiais metais įsigijusi kilnojamą sceną, šiemet ketina pirkti įgarsinimo įrangą, muzikos instrumentus. Anot seniūno, Šilainių bendruomenė turi nemažai muzikinių ansamblių, kolektyvų, kurie nuolat kviečiami koncertuoti, tad muzikinės aparatūros pirkimas yra vienas svarbiausių prioritetų šiais metais.

Seniūnija taip pat ruošiasi įsigyti kompiuterį, skirtą bendruomenės centrui, bei šiaurietiškų ėjimo lazdų komplektus.

Sprendimus dėl lėšų panaudojimo priima Vietos bendruomenių tarybos, sudarytos iš pavienių vietos bendruomenės narių, vietos bendruomenės gyventojų atstovų (seniūnaičių), kiekvienoje teritorijoje veikiančių bendruomeninių organizacijų, religinių bendruomenių ir bendrijų atstovų, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, valstybės ir savivaldybės institucijų bei įstaigų atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA