Liūtis Kaune: atidėti lėktuvo skrydžiai, dingusi elektra, apsemtos gatvės, užtrumpinęs gatvių apšvietimas | Kas vyksta Kaune

Liūtis Kaune: atidėti lėktuvo skrydžiai, dingusi elektra, apsemtos gatvės, užtrumpinęs gatvių apšvietimas

Rec-Pro nuotr.

Pavakarę Kaune prasidėjusi liūtis liovėsi prieš vidurnaktį. Ilgai nesiliaujantis lietus paralyžavo Kauno oro uosto veiklą, dalis gyventojų rajone neturi elektros, dingo apšvietimas dalyje miesto gatvių. Dėl itin nepalankių oro sąlygų dviejų lėktuvų reisai nukreipti į Vilniaus oro uostą, kiti skrydžiai atidėti. Keleiviai, dėl sudėtingų oro sąlygų turėję leistis sostinėje, aviakompanijų autobusais parvežti į Kauną.

LESTO praneša, kad dėl Lietuvoje siaučiančio škvalo be elektros gali būti apie 2000 gyventojų, tačiau tikslūs skaičiai nežinomi. Daugiausiai vartotojų be elektros – Kauno ir Klaipėdos rajonuose. Dažniausiai elektra dingsta trenkus žaibui ar vėjui nutraukus laidus.

UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ dispečeris portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienio naktį sakė, kad yra be galo daug darbo, nes atstačius apšvietimą, jis vėl užtrumpina. „Daug darbo, dirba tik viena brigada. Taisėm centre užgesusį apšvietimą, pabandėm uždegt, vėl išmušė. Grįžom į Vilijampolę, Raudondvario plentą, kur taip pat didelis gedimas. Po to važiuosim į centrą, senamiestį“.

UAB „Kauno vandenys“ vandentiekio avarinės tarnybos budintis pasakojo, kad artėjant vidurnakčiui, padėtis stabilizuojasi, tačiau vakaras buvo įtemptas: „nuo 18 val. gavome per 40 iškvietimų, kanalai nespėjo sugerti vandens, daugiausiai kimšosi Juozapavičiaus ir Veiverių kanalai“. Kaip teigė avarinės tarnybos darbuotojas, daugiausiai žalos gausus lietus pridarė Aukštųjų ir Žemųjų Šančių gyventojams.

Kauno oro uoste atidėti dviejų lėktuvų skrydžiai, turėję įvykti 20 val. Keleiviai, vykstantys į Londoną ir Maljorką laukė, kada orlaiviams bus leista pakilti. Lėktuvas į Londoną pagal tvarkaraštį turėjo kilti 20:05 val, tačiau pakilo tik 23:55 val. Keleiviai, vykę į Maljorką, pakilimo laukė nuo 20:55 val. Lėktuvas į Ispaniją pakilo tik 00:20 val. Prieš vidurnaktį Kauno oro uosto darbas atnaujintas, vakare pagal tvarkaraštį nusileido lėktuvai iš Frankfurto ir Rygos.

Kaune antradienį prilijo daugiausiai visoje Lietuvoje, iki 24 cm.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA