Savanoriai atsodina VDU Botanikos sode augantį seniausią Lietuvoje rožyną | Kas vyksta Kaune

Savanoriai atsodina VDU Botanikos sode augantį seniausią Lietuvoje rožyną

VDU Kauno botanikos sode plušantys savanoriai padeda atsodinti seniausią Lietuvos rožyną.Šiuo metu Kauno botanikos sode darbuojasi 10 savanorių iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Ispanijos ir net Pietų Korėjos.

5 savanoriai iš Prancūzijos į Kauną atvyko iš miesto-partnerio Grenoblio. Jau daugiau nei 15 metų trunkantis Kauno ir Grenoblio bendradarbiavimas yra puikus dviejų miestų partnerystės pavyzdys, parodantis glaudų ryšį mokslo, kultūros, meno ir sporto srityse.

„Veikla Kauno botanikos sode mums labai patinka, išmokome daug naujų dalykų, kurių niekada nebuvome darę iki šiol. Gaila, kad Grenoblio centre esantis botanikos sodas neturi tiek daug erdvės. Kaunas yra labai dinamiškas ir žalias miestas”, – įspūdžiais dalinosi savanorė Violaine iš Prancūzijos.

Savanorius priėmė Kauno miesto vadovai. Susitikimo metu vicemeras V. Vasilenko svečiams papasakojo apie Kauną, jo istoriją, žymiausias vietas ir kiekvienam įteikė po mažą atminimo dovaną. Roberto Šumano centro veiklą Kaune pristatė šios įstaigos prezidentė Birutė Strakšienė bei Aistė Sunelaitytė iš savanorių centro „A.C. Patria”.

Kauno botanikos sode savanoriai susipažįsta su augalų sodinimo ir dauginimo būdais, padeda atsodinti seniausią Lietuvoje rožyną. Botanikos sodas artimiausiu metu laukia ir daugiau atvykstančių savanorių.

„Tikiuosi, kad užsuksite į Kauną dar sykį, aplankysite botanikos sodą ir pažiūrėsite, kaip auga ir veši jūsų sodinti augalai”, – savanoriams linkėjo V. Vasilenko.

Apie Botanikos sodo rožyną

Kauno botanikos sode rožių introdukcija pradėta 1925 m. Dabar lankytojai žavisi jau trečiuoju botanikos sodo istorijoje rožynu, kurį dr. A. Boguševičiūtė pradėjo sodinti 1977 metais. Ekspozicijoje rožės sodinamos pagal grupes ir spalvas.

Šiuo metu rozariumas užima apie 28,5 arų plotą, kuriame auga 365 veislių rožės, iš viso nuostabiais žiedais žavi 3350 krūmų. Ši kolekcija gausiausia ir seniausia tarp Lietuvos botanikos sodų rožių kolekcijų.

VDU Kauno botanikos sodo rožių kolekcija – ekspozicija jau yra genofondas, kurį reikia išsaugoti ir atnaujinti įdiegus naujausias technologijas.

Kiekvienų metų liepos mėnesį VDU Kauno botanikos sode skelbiamos rožių žydėjimo savaitė, kurių metu lankytojai gali pamatyti ir įvertinti įspūdingą šios kolekcijos įvairovę ir grožį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA