Per eitynes Vilniuje sulaikytas buvęs Kauno meras V.Šustauskas ir Seimo narys P.Gražulis | Kas vyksta Kaune

Per eitynes Vilniuje sulaikytas buvęs Kauno meras V.Šustauskas ir Seimo narys P.Gražulis

Dar neprasidėjus eitynėms Vilniaus Gedimino prospekte, policija sulaikė buvusį Kauno merą Vytautą Šustauską.

Apie 11.20 val. Katedros aikštėje, kur renkasi prieš šias eitynes protestuojantys žmonės, daugiausiai kauniečiai, policija sulaikė V. Šustauską, nes eidamas su grupe asmenų jis šūkavo ir keikėsi. Už nedidelį chuliganizmą buvęs politikas pristatytas į Vilniaus 3 policijos komisariatą.

V.Šustauskui už nedidelį chuliganizmą gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Prieš prasidedant eitynėms, apie 12.50 val. Gedimino prospekte sulaikytas dar vienas politikas. Jį ant šaligatvio pargriovė būrys policininkų ir surakino rankas. Paaiškėjo, jog ant grindinio paguldytas Seimo narys Petras Gražulis. Tikriausiai policija nenorėjo kartoti praėjusių eitynių klaidų ir užbėgdami nesusipratimams už akių, eitynėms dar neprasidėjus sulaikė protestuojantį Seimo narį.

Prieš eitynes nukreiptoje protesto akcijoje dalyvauja negausus būrys žmonių, jų tarpe ir dabartinis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Po eitynių portalui „Kas vyksta Kaune” S.Buškevičius teigė, kad Seimo narys P. Gražulis buvo sulaikytas neaišku dėl ko: „Mes ėjome ten, kur leidžiama, staiga priėję pareigūnai pargriovė P.Gražulį, aš dar bandžiau sakyti pareigūnams, kad palauktų, ką jie daro, tačiau niekas manęs neklausė. Vėliau nuvykome į policijos komisariatą ir parašėme pareiškimą”, po eitynių teigė Kauno vicemeras.

Eitynių dalyviams pasiekus Lukiškių aikštę, policija užtvėrė kelią eitynėms nepritariantiems. Policijos pareigūnai aiškino, kad jie turi atsitraukti per saugų atstumą, tuo tarpu jaunuoliai pareigūnams bandė išaiškinti, kad Lukiškių aikštėje turi teisę būti visi žmonės, ir pritarintys eitynių „Už lygybę” idėjai ir jų priešininkai. Policijos pareigūnai paminėjo, kad toks yra vadovybės nurodymas, jie tik dirba savo darbą ir arčiau renginio scenos vaikinų neprileido.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA