Gyvybės langelyje Kaune rastas kūdikis | Kas vyksta Kaune

Gyvybės langelyje Kaune rastas kūdikis

Vakar popiet Kaune įrengtame gyvybės langelyje rastas mažylis. Prieš kelias dienas gimusį berniuką rado P.Mažylio gimdymo namų, esančių V.Putvinskio gatvėje, akušerė. Šiemet tai pirmasis kūdikis, paliktas gyvybės langelyje.

Medikai nustatė, kad vaikelis gimęs liepos 22 d, yra sveikas.

Šiuo metu Kaune yra du gyvybės langeliai. Kitas įrengtas Kauno krikščioniškuose gimdymo namuose Miško gatvėje. Kauno mieste nuo 2010-ųjų tėvai į gyvybės langelį atidavė aštuonis kūdikius. Kaip portalą “Kas vyksta Kaune” informavo Kauno savivaldybės vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja Birutė Daugėlienė, nei vieno iš šių paliktų kūdikių tėvai neatsiėmė, jie visi sėkmingai įvaikinti.

B.Daugėlienė teigė, kad kartais, jei yra galimybė nustatyti kūdikio gimdyvę, yra ieškoma mama, siekiama sužinoti, dėl kokių priežasčių vaiką paliko: “Mes tik tokiu atveju jų ieškome, jei policija, kuri būna kviečiama į įvykio vietą, nustato kažkokius dalykus, pagal kuriuos galima nustatyti vaiko motiną”.

Kaip sakė vedėja, praėjusiais metais buvo vienas toks atvejis, kai buvo nustatyta vaikelio mama ir kūdikis po kelių dienų jai grąžintas. Šis atvejis nėra įtrauktas į bendrą gyvybės langeliuose paliktų vaikų skaičių.

Skyriaus vedėja užsiminė, kad paliktiems vaikams vardus ir pavardes sugalvoja skyriaus darbuotojai. Stengiamasi išrinkti tokį vardą, kuris vaikui tiktų, kartais būna priderinamas prie metų laiko. Pavardė taip pat sugalvojama.

Gyvybės langelis – tai kapsulė, į kurią įdėjus naujagimį, gimdymo namų darbuotojai informuojami specialiu garsiniu signalu, tuomet gimdymo namų darbuotojai pasirūpina ką tik gimusiu kūdikiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA