Dėl netvarkomų šulinių supykęs ir meras, „Kauno vandenys” juos žada remontuoti naujausiomis technologijomis | Kas vyksta Kaune

Dėl netvarkomų šulinių supykęs ir meras, „Kauno vandenys” juos žada remontuoti naujausiomis technologijomis

Giedriaus Stankevičiaus nuotr.

Įdubę šulinių dangčiai ir aplink juos išgremžtas asfaltas vairuotojams kelia daug rūpesčių. Už miesto gatvėse esančius šulinių dangčius ir aplink juos esantį asfaltą atsakingos bendrovės „Kauno vandenys” vadovai dėl vangiai vykdomų darbų sulaukė priekaištų.

Dėl susiklosčiusios situacijos ketvirtadienį buvo suorganizuotas išvažiuojamasis posėdis, kuriame dalyvavo miesto vadovai ir bendrovės „Kauno vandenys” vadovybė. Išvažiuojamojo posėdžio dalyviai apžiūrėjo Aušros, Žemaičių, P. Kalpoko, Brastos ir Birštono, gatvėse bei Savanorių ir Karaliaus Mindaugo prospektuose esančius probleminius ir vairuotojams keblumų keliančius šulinius. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į Vokiečių, Skuodo bei kitose miesto gatvėse esančius šulinius.

Dalyje miesto gatvių būtina sukelti įdubusius šulinius. Kitur, kur šuliniai jau yra sukelti, būtina kuo skubiau sutvarkyti aplink dangčius išgremžtą asfaltą.

„Esama situacija mūsų netenkina. Bendrovė „Kauno vandenys” privalo dirbti sparčiau ir kokybiškiau. Jų atliekamus darbus kontroliuosime griežčiau”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Bendrovės „Kauno vandenys” generalinis direktorius Linas Baltrėnas teigė, jog artimiausiu metu bus pasirašoma sutartis su nauju rangovu, vykdysiančiu minėtus darbus. Su iki šiol dirbusiu rangovu bendrovė turėjo nesklandumų – darbai buvo vilkinami, o jau atliktų darbų kokybė kėlė abejonių. Bendrovės „Kauno vandenys” vadovai pažadėjo probleminius šulinius mieste sutvarkyti iki rugsėjo mėnesio pradžios.

„Danga neprivalo būti pakeista geresne, bet reikalaujame, jog ji būtų bent jau tokia, kokia buvo iki remonto darbų. Be to, ilgą laiką aplink šulinį išgremžto netvarkomo ploto pagrindus išplauna lietus, dėl ko vėliau tose vietose įdumba kelio danga”, – teigė A. Kupčinskas.

Bendrovės „Kauno vandenys” vadovai tikisi, jog pasikeitus rangovui darbai vyks sparčiau ir kokybiškiau.

„Mes planuojama pretenduoti į 2014 – 2020 m. Europos Sąjungos struktūrinę paramą, kuri leistų naujausiomis technologijomis modernizuoti senuosius šulinius”, – teigė L. Baltrėnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA