Zoologijos sodui bandoma įpūsti naujos gyvybės | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodui bandoma įpūsti naujos gyvybės

Evaldo Virkečio nuotr.

Ieškoma būdų, kaip atgaivinti Lietuvos zoologijos sodą Kaune. Antradienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje pristatyta pilietinė akcija „Perkam dramblį”. Jos tikslas – iškelti pilietinę iniciatyvą tvarkyti zoologijos sodą ir padaryti, kad kiekvienas Lietuvos vaikas norėtų sugrįžti į šį vienintelį Lietuvoje esantį zoologijos sodą.

Tuo tarpu Aplinkos ministerija pradeda įgyvendinti siekį pertvarkyti Lietuvos zoologijos sodą ir padaryti jį vienu moderniausių Baltijos regione. Taip pat vakar per ministerijoje sukviestą pasitarimą buvo aptarta šios pertvarkos galimybių studija. Ją pristatė rengėjai – Projektų rengimo centro specialistai Šarūnas Berkmanas, Dovilė Naudžiuvienė ir Egidijus Bitinas.

NUOTRAUKŲ GALERIJA IŠ ZOOLOGIJOS SODO

Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, artėjant naujam, 2014-2020 m., ES finansinės paramos laikotarpiui, pirmajam Lietuvos zoologijos sodo pertvarkos etapui iš šios paramos lėšų siekiama rasti apie 30 mln. litų. Jų reikia būtiniems remonto darbams atlikti, naujiems voljerams įrengti, normalioms gyvūnų gyvenimo sąlygoms užtikrinti ir kuo labiau jas priartinti prie natūralių. Tarp kitų galimų finansavimo šaltinių – privataus kapitalo, Kauno miesto savivaldybės lėšos, surinktos aukos koncertų metu ir kt. „Manau, jau atlikus pirminius darbus, pavyktų iš esmės pakeisti zoologijos sodo veidą“, – sakė ministras.

Per pasitarimą nutarta, kad galimybių studijos rengėjai kartu su zoologijos sodo specialistais sudarys išsamų darbų atlikimo grafiką, nurodys jų kainas, detaliojo plano derinimo terminus ir kt.

VAIZDO SIUŽETAS APIE NAUJUOSIUS KAUNO ZOO GYVENTOJUS

Pasitarimo dalyviai diskutavo, kaip Lietuvos zoologijos sodą padaryti konkurencingą Baltijos regione. Pirmiausia reikia, kad lankytojų srautas plūstų visus metus. Bus siekiama, kad ir žiemą zoologijos sode jiems užtektų traukos objektų.

„Jeigu norime, kad vienintelis valstybinis šalies zoologijos sodas būtų gražus ir patrauklus, turime veikti, nuo žodžių nedelsdami pereiti prie darbų. Užsibrėžtas tikslas – ne tik Aplinkos ministerijos, bet ir visos Lietuvos reikalas“, – pažymėjo Valentinas Mazuronis.

„Kas vyksta Kaune” kviečia nusikelti į Lietuvos zoologijos sodą ir susipažinti su naujaisiais gyventojais vaizdo reportaže.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA