Lietuvos U-19 futbolo rinktinei nepavyko įkąsti Europos čempionams | Kas vyksta Kaune

Lietuvos U-19 futbolo rinktinei nepavyko įkąsti Europos čempionams

Nuotraukos autorius – Saulius Čirba/U19.lt

Antrose Europos U-19 futbolo čempionato rungtynėse Kaune Lietuvos rinktinei nepavyko įkasti Europos čempionei Ispanijai. Praleidę ankstyvą įvartį lietuviai nepalūžo, antrajame kėlinyje grasino varžovų vartams ir kovėsi iki pabaigos, tačiau pralaimėjo rezultatu 0:2. Ispanams abu įvarčius pelnė Ikeras Hernandezas.

Nesėkminga rungtynių pradžia

Į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną nepaisant vėsoko oro susirinko rekordinis šiame čempionate žiūrovų skaičius – beveik devyni tūkstančiai. Tuo tarpu Lietuvos rinktinės gretos buvo praretėjusios – dėl traumos ant atsarginių suolo liko saugas Deimantas Petravičius.

Jau nuo pirmųjų minučių Europos ir pasaulio čempionai ispanai pradėjo atakuojantį žaidimą. Pradžioje lietuviai tam nebuvo pasiruošę. Tuo pasinaudojo Ikeras Hernandezas, kuris 6-ąją minutę gavęs Alvaro Vadillo perdavimą iš krašto pelnė pirmąjį įvartį.
Kėliniui įpusėjus lietuviai taip pat įsidrąsino. 31-ąją minutę pavojingą epizodą kūręs Lukas Narbutas buvo sustabdytas ispanų gynėjų. Svečiai atsakė dviem pavojingomis atakomis, iš kurių viena baigėsi smūgiu šalia vartų, o kitame epizode kamuolį sugavo Tomas Švedkauskas.

Atakos po pertraukos rezultato nedavė

Kaip ir rungtynėse su Olandijos rinktine, lietuviai antrąjį kėlinį pradėjo rengdami atakas vieną po kitos. 46-ąją minutę Vykintas Slivka iš 14 metrų smūgiavo virš vartų, 50-ąją minutę D. Kazlausko smūgiuotą kamuolį sugavo Ispanijos vartininkas Rubenas Blanco.
53-ąją minutę po puikaus Simono Stankevičiaus perdavimo Lukui Spalviui spurtavus priekyje žiūrovai sulaikė kvėpavimą, tačiau iš baudos aikštelės prieigų spirtas kamuolys skriejo virš vartų.

Lietuviams nepavykus išnaudoti savo progų, smogė ispanai. Po keitimo pasirodęs „Barcelona“ puolėjas Adama Traore krašte apgavo vieną lietuvių gynėją po kito ir po jo perdavimo 74-ąją minutę antrąjį įvartį tos dienos rungtynėse įsirašė I. Hernandezas.

Antrasis įvartis nepalaužė aistringai žiūrovų palaikomų lietuvių. Jie toliau stengėsi pakeisti rezultatą ir privertė iš peties plušėti Ispanijos vartininką ir gynėjus. 76 min. po Grato Sirgėdo smūgio R. Blanco atmušė kamuolį prieš save, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo gynėjas. Rungtynių pabaigoje tas pats G.Sirgėdas verždamasis pro du gynėjus griuvo baudos aikštelėje, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Europos čempionė Ispanija iškovojo pergalę rezultatu 2:0 ir tapo grupės lydere. Pirmąją pergalę grupėje iškovojo Portugalijos komanda.

Palinkėjo Lietuvai patekti į pusfinalį

Lietuvos U-19 rinktinės treneris Antanas Vingilys po rungtynių spaudos konferencijoje teigė, kad buvo sunku atsitiesti po anksti praleisto įvarčio ir dėkojo žiūrovams už palaikymą.

„Labai sunku, kai pradžioje praleidi įvartį, esi priverstas vytis. Mūsų komandai buvo labai svarbu nepasiduoti emocijoms ir iš karto bėgti lyginti rezultato. Žaidėjai tai suprato, laikėsi disciplinos. Jei ne antrasis įvartis, antrojo kėlinio pabaiga galėjo būti ir kitokia“, – teigė A.Vingilys.

Treneris teigė likęs nudžiugintas gausaus žiūrovų palaikymo. „Noriu padėkoti žiūrovams. Fantastiška matyti tiek žiūrovų, kad domisi ir palaiko jaunimą. Man tai didelis netikėtumas. Tai reiškia, kad Lietuvoje futbolas mylimas“, – sakė A.Vingilys.

Ispanijos rinktinės strategas Luisas de la Fuente teigė sutikęs labai disciplinuotą varžovą: „Lietuviai sunkiai dirbo ir žaidė garbingai. Mes kontroliavome kamuolį, tačiau būčiau laimingas, jei būtume sukūrę daugiau progų. Ankstyvas įvartis mums leido nusiraminti ir žaisti savo futbolą.“
Svečių treneris taip pat pasidžiaugė puikia čempionato organizacija. „Noriu padėkoti turnyro organizatoriams ir Lietuvos futbolo federacijai, nes jie atliko nuostabų darbą. Pasistengsime įveikti Olandiją ir laikysiu kumščius, kad Lietuva patektų į pusfinalį“, – kalbėjo ispanas.
Laikėsi taktiko plano ir laukė progos

Lietuvos rinktinės žaidėjai po dvikovos kalbėjo, kad nepabūgo Ispanijos komandos, nesėkmę lėmė padarytos dvi klaidos.
„Antrajame kėlinyje parodėme, kad galime žaisti prieš ispanus – sukūrėme atakų ir progų. Ispanai vienu metu buvo pasimetę. Per pertrauką nutarėme, kad reikėjo laikytis savo taktikos ir tik pabaigoje rizikuoti. Tačiau nepavyko“, – Futbolo.TV teigė puolėjas Lukas Spalvis.

„Manau, kad įvarčius praleidome po kvailokų klaidų. Rungtynių pradžia mums sunkiausia, bandome visaip tą išspręsti, bet nepavyksta – sakė saugas Simonas Stankevičius – Jautėsi, kad žaidėme su Europos čempionais, tačiau nemanau, kad varžovai buvo nenugalimi. Tiesiog patys suklydome. Teko laukti savo progos, nes nuskubėjęs į priekį gali greitai būti nubaustas.“
„Aukščiau bambos neiššokome, – kalbėjo gynėjas Džiugas Petrauskas – Bet pasakiškas jausmas žaisti su tokia komanda. Tokios rungtynės duoda labai daug patirties. Tikiuosi, kad žiūrovų nenuvylėme.“

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai penktadienį 21 val. susitiks su Portugalija. Europos U-19 čempionatas Kaune, Alytuje ir Marijampolėje vyks iki rugpjūčio 1-osios. Bilietus ir abonementus į čempionatą platina „Bilietai.lt”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA