Benamiai Kaune varžėsi futbolo aikštelėje | Kas vyksta Kaune

Benamiai Kaune varžėsi futbolo aikštelėje

Stasio Pranevičiaus nuotr.

Lietuvoje startavus Europos U-19 vaikinų futbolo čempionatui vyksta kitos ne mažiau reikšmingos, tačiau daug mažiau žinomos futbolo varžybos. Vadinamojo benamių futbolo komandos per sportą siekia grįžti į gyvenimo vėžes.

Socialinės benamių futbolo akcijos tikslas – pagelbėti žmonėms, kurie alkoholio ir narkotikų vartojimą stengiasi iškeisti į sveiką gyvenseną.

Šį savaitgalį greta Dariaus ir Girėno stadiono vyko benamių futbolo turnyras.

Pasak benamių futbolo organizatorių, čia pralaimėtojų nėra. Kiekvienas žaidėjas jau yra nugalėtojas, nes sugebėjo įveikti savo priklausomybę.

Europos U-19 futbolo čempionato organizacinis komitetas suteikė benamių komandoms aikštę ir įsteigė prizus. Po pirmosios turnyro dienos visi dalyviai buvo pakviesti į pirmąsias čempionato rungtynes tarp Lietuvos ir Olandijos rinktinių.

Pradininkai – kauniečiai

Pirmoji Lietuvos benamių komanda buvo suburta 2006 metais. Kauniečiai Stasys Pranevičius ir Giedrius Lubas būdami užsienyje, sužinojo, jog kitose šalyse jau senai egzistuoja tokio tipo komandos. Grįžę į Lietuvą kauniečiai įkūrė futbolo klubą „Feniksas”.

Ši komanda yra viena iš aštuonių dalyvavusių benamių futbolo turnyre. Aikštelėje taip pat savo jėgas išmėgino Vilniaus, Ignalinos, Kauno, Sankt Peterburgo komandos bei Pasaulio čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė. Dabar Lietuvoje galėtumėme suskaičiuoti netgi dešimt tokių benamių futbolo komandų.

Pirmosios benamių komandos įkūrėjas S.Pranevičius džiaugiasi, jog nuo tada, kai buvo suburti žaidėjai, nei vienas iš jų negrįžo prie žalingų įpročių: „Smagu, kad tai naudinga. Futbolo dėka žmonės įstengia atsitiesti.“

Savąją priklausomybę įveikęs komandos „Sugrįžimas“ narys tvirtina, jog gyvenimas žaidžiant futbolą nušvito naujomis spalvomis. Anot žaidėjo, toks laisvalaikio praleidimo būdas tapo žymiai prasmingesnis ir įdomesnis nei alkoholio vartojimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA