Savaitgalį Kaunas gyveno aviacijos šventės nuotaikomis | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kaunas gyveno aviacijos šventės nuotaikomis

Savaitgalį Kaune vyko aviacijos šventė, skirta Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-tosioms metinėms. Joje dalyvavo geriausi Lietuvos ir Baltijos šalių aviatoriai, kurie žiūrovams leido pasigrožėti parasparnių, skraidyklių, sklandytuvų, lengvųjų ir ultralengvųjų lėktuvų pasirodymais.

Šventę šeštadienį pradėjo legendinio lėktuvo „Lituanica” kopijos skrydis, kurį susirinkusi minia pasitiko aplodismentais ir džiugiais šūksniais. Po „Lituanicos” pasirodymo atidengtas S.Dariui ir S.Girėnui skirtas memorialinis akmuo. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės garbės kuopa, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Šis Lietuvos sūnų žygdarbis įrašytas pasaulio istorijos puslapiuose kaip didingas ryžto, drąsos, neįkainojamos meilės Tėvynei ir mokslo pažangos pavyzdys. Skirdami savo skrydį Jaunajai Lietuvai, S. Darius ir S. Girėnas tikėjo savo sėkme, bet tuo pačiu tyliai vylėsi jam nepavykus, įkvėpti ir pakviesti ateinančias kartas dar drąsesniems žygiams”, – teigė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Aviacinėje programoje žiūrovai galėjo išvysti penkių reaktyvinių lėktuvų grupės „Baltic bees” pasirodymą, trijų akrobatinių lėktuvų komandos „Grupė 50″ programą. Surinkusiuosius nustebino ir įspūdingu greičiu praskridę du naikintuvai „Mirage F-1″.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome visą dieną veikė karinės ir aviacinės technikos paroda. Jos metu šventės svečiai galėjo pasigrožėti bei apžiūrėti karinių oro pajėgų orlaivius ir valstybinės sienos apsaugos sraigtasparnius. Renginio metu buvo pristatytas pirmasis lietuviškas kosminis palydovas.

Šventę vainikavo koncertas „Perkūno sakmių žygis per Lietuvą”, kuriame pasirodė sunkiojo roko grupė „Thundertale”, pučiamųjų orkestras, choras ir solistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA