Perkūno sakmių žygis per Lietuvą prasidėjo Kaune | Kas vyksta Kaune

Perkūno sakmių žygis per Lietuvą prasidėjo Kaune

Sekmadienio vakarą Kaune baigėsi renginiai, skirti legendinių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno pagerbimui. 18 val. prie jų paminklo esančio ant Parodos kalno, lakūnų atminimas pagerbtas gėlių padėjimu prie atnaujinto paminklo ir koncertu „Perkūno sakmių žygis per Lietuvą”, kurį stebėjo apie tūkstantį daugiausiai vyresnio amžiaus žmonių.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Koncerte dalyvavo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestras, berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, KĮ „Kauno santaka“ muzikos ansamblio „Ainiai“ kanklininkės, grupė „Thundertale“, Jeronimas Milius, Povilas Meškėla, Egidijus Sipavičius, Rafailas Karpis, Igoris Kofas, Vladas Kovaliovas, Darius Mickus („Rebelheart“).

Nors visą sekmadienį orai Kaune debesuoti, karts nuo karto iškrenta trumpalaikiai lietūs,  vakarinio koncerto metu dangaus neaptempė tamsūs debesys ir koncertas praėjo be siurpizų iš dangaus.

Koncerto metu klausytojai be žinomų lietuviškų dainų, prisiminė istorinius 80-mečio sukakties faktus iš S.Dariaus ir S.Girėno gyvenimo ir skrydžio, Kauno vicemeras Vasilijus Popovas pagerbė lakūnus padėdamas gėlių prie jų paminklo.

Koncerto muzikinių kūrinių programa paremta „Thundertale” repertuaru, tačiau skambėjo ir žinomiausios lietuvių liudies dainos kaip „Lietuvos broliai į karą jojo”, „Palinko liepa šalia kelio”, „Augo kieme klevelis”, „Žemėj Lietuvos” ir kitos.

Pradėjus skambėti vienam iš trankesnių programos kūrinių, viena pagyvenusi koncerto dalyvė pareplikavo: „galėtų taip garsiai negrot, ausis reik saugot”.

Prieš koncertą pagerbti ir dviračių žygio dalyviai, kurie Mindaugo karūnavimo valstybės dienos proga iš Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo pajudėjo į Soldiną Lenkijoje, kur sparnus suglaudė „Lituanika“, o šiandien, baigdami savo istorinę kelionę, užsuko paklausyti ir S.Dariaus ir S.Girėno progai surengto koncerto „Sakmių žygis per Lietuvą”. Dviratininkus susirinkę koncerto dalyviai pagerbė gausiais plojimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA