Egzaminai Kaune: rekordinis šimtukų derlius per pastaruosius 6 metus | Kas vyksta Kaune

Egzaminai Kaune: rekordinis šimtukų derlius per pastaruosius 6 metus

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Per šių metų egzaminus Kauno miesto abiturientai surinko didžiausią 100 balų įvertinimų skaičių per pastaruosius šešerius metus. Aukščiausiu balu šįmet buvo įvertinti 258 dvyliktokų darbai.

Praėjusiais metais aukščiausiu balu buvo įvertinti 157, 2011 metais – 136 šimtukai, o 2010 metais – 122 Kauno miesto abiturientų darbai.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiais Kauno abiturientų rezultatais. Tikiu, kad daugelis šių jaunuolių taps savo srities profesionalais bei išliks savo miesto ir šalies patriotais, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. – Kasmet vis gerėjantys moksleivių laikomų valstybinių brandos egzaminų rezultatai liudija apie sklandžiai veikiančią miesto švietimo sistemą.”

Daugiausiai šimtukų šįmet abiturientai gavo iš anglų, lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos brandos egzaminų. Iš anglų kalbos egzamino šįmet gauti 158 šimtukai, iš lietuvių kalbos ir literatūros – 41, o matematikos – 37 šimtukai. Iš viso šimtukus gavo mokiniai iš 34 bendrojo ugdymo mokyklų.

Daugiausia šimtukų užsienio kalbos (anglų kalbos) egzamine pavyko surinkti KTU gimnazijos (39), Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos” gimnazijos (17), Jėzuitų gimnazijos (13), Jono Basanavičiaus gimnazijos (10), „Saulės” gimnazijos (12), „Purienų” vidurinės mokyklos (8) ir Jono Jablonskio gimnazijos (6) auklėtiniams.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą geriausiai laikė Jono Basanavičiaus gimnazijos (7), KTU gimnazijos (4), Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos” gimnazijos (4), „Saulės” gimnazijos (4) ir Jėzuitų gimnazijos (3) moksleiviai.

Iš istorijos valstybino egzamino 100 balų gavo Maironio universitetinės gimnazijos (2), po vieną šimtuką – „Aušros”, „Saulės”, Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto gimnazijos, šv. Mato gimnazijų ir Gedimino ir sporto sveikatinimo mokyklos abiturientai. Iš biologijos egzamino 3 šimtukus gavo KTU gimnazijos ir 1 šimtuką – „Ąžuolo” katalikiškos vidurinės mokyklos mokiniai.

Geriausiai matematikos egzaminas sekėsi KTU gimnazijos (20 šimtukų), Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos” gimnazijos (6) ir Jėzuitų gimnazijos (5) mokiniams. Fizikos valstybinį egzaminą geriausiai laikė KTU gimnazijos (4) ir „Ąžuolo” katalikiškos vidurinės mokyklos (1) abiturientai

Laikydami sudėtingą informacinių technologijų egzaminą, 2 Kauno miesto abiturientai buvo įvertinti maksimalia balų suma (100) – tai KTU gimnazijos (1 šimtukas) ir Jono Basanavičiaus gimnazijos (1 šimtukas) abiturientai.

Chemijos valstybiniame egzamine aukščiausiu balu buvo įvertintas 1 KTU gimnazijos abituriento darbas. 1 šimtuką gavo ir Jono Jablonskio gimnazijos abiturientas, laikydamas vokiečių kalbos egzaminą. Rusų kalbos egzamine 100 taškų buvo įvertintas 1 „Saulės” gimnazijos abituriento darbas.

Daugiausiai šimtukininkų šiais metais išugdė KTU gimnazija (73). Puikius rezultatus parodė Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos” gimnazijos (27), Jėzuitų gimnazijos (21), Jono Basanavičiaus gimnazijos (19), „Saulės” gimnazijos (18), „Purienų” vidurinės mokyklos (11), Jono Jablonskio gimnazijos (10), „Aušros” gimnazijos (7), „Varpo” gimnazijos (7), „Ąžuolo” katalikiškos vidurinės mokyklos (7), Antano Smetonos gimnazijos (6), „Santaros” gimnazijos (5), Maironio universitetinės gimnazijos (5), Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos (5), S.Daukanto vidurinės mokyklos (5) ir Milikonių vidurinės mokyklos (5) abiturientai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA