Ar miesto centre iš tiesų mažėja elgetaujančių žmonių? | Kas vyksta Kaune

Ar miesto centre iš tiesų mažėja elgetaujančių žmonių?

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai praėjusią savaitę vykdė akciją, kurios metu bendravo su centrinėje miesto dalyje elgetaujančiais žmonėmis, dalino jiems informacinius lankstinukus su nakvynės namų, nemokamo maitinimo įstaigų, higienos įstaigų, paramos fondų, psichologinės pagalbos centrų adresais.

„Suteikdami elgetaujantiems žmonėms reikalingą informaciją stengiamės jiems padėti”, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas T. Daranda.

„Turime teisę surašyti administracinį teisės pažeidimų protokolą, tačiau tik tokiu atveju, jei prasižengėlis sutinka parodyti savo asmens dokumentą. Policijos pareigūnai turi teisę panaudoti griežtesnes poveikio priemones, o mes ne. Kai kuriose situacijose tai riboja mūsų darbo efektyvumą. Pavyzdžiui, jeigu žmogus pradeda bėgti, negalime jo sulaikyti. Todėl tokias akcijas ir vykdome kartu su policija – jie turi didesnius įgaliojimus”, – aiškino T. Daranda.

Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, kad prašyti išmaldos viešose vietose yra draudžiama. Už minėtų reikalavimų nesilaikymą numatyta administracinė atsakomybė pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 str. – įspėjimas arba bauda iki 2000 litų.

„Stengiamės užtikrinti tvarką, nuolat vykdome įvairaus pobūdžio prevencinius reidus, dažnai kartu su policijos pareigūnais, kurių metu atkreipiamas dėmesys į elgetaujančius asmenis. Matomi ženklūs pakeitimai, Laisvės alėjoje ir senamiestyje elgetaujančių žmonių mažėja. Siekiame sukurti saugią ir ramią aplinką miestiečiams ir miesto svečiams, išlaikyti gražų miesto įvaizdį, palaikyti viešąją tvarką. Stengiamės ne tik reaguoti į gaunamus skundus, tačiau ir būti iniciatyvūs. Pastebėjome, jog varguoliai ypač pamėgo prekybos centro „Akropolis” prieigas. Norime, kad miestiečiai jaustųsi saugiai”, -teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Hermantė Brandišauskaitė / „Laikinoji sostinė”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA