Raudondvario dvare fotografai trumpam grįžo į devynioliktą amžių | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvare fotografai trumpam grįžo į devynioliktą amžių

Liepos 12–14 d. Raudondvario dvaro sodyboje vyko fotografijos pleneras. Kauno regiono fotografai pakviesti savo darbais sugrįžti į 19 a., pasivaikščioti fotografo Benedikto Tiškevičiaus pramintais takais ir išbandyti senovinę fotografavimo techniką.

„Penkių minučių procesas. Taip paprasčiausiai galiu apibūdinti vykusį meistriškumo savaitgalį“, – kalbėjo pagrindinis plenero dalyvių mokytojas menininkas Gintautas Trimakas.

Su senąja, dabar jau šamaniškų ritualų prieskonį turinčia technika, buvo fotografuojama tiesiai ant popieriaus, o rezultatą galėjai pamatyti iš karto vaizdą užfiksavus. Pasitelkę sidabro magiją, plenero dalyviai laboratorijoje kūrė vaizdą savo rankomis, tad kiekvienas galėjo įminti vaizdo išieškojimo paslaptį.

„Įsiklausyti ir suprasti – pagrindiniai dalykai, kuriuos išmokau šioje trumpoje kelionėje su meistrišku gidu priešakyje“, – įspūdžiais dalijosi plenero dalyvė Simona Žutautaitė.

Fotografas Vytas Snarskis sakė jau seniai norėjęs pabandyti fotografuoti tiesiai ant foto popieriaus, o apie galimybę padirbėti dumpline kamera net svajot nedrįsęs. „Smagu buvo matyt visą procesą nuo mygtuko paspaudimo iki nuotraukos“, – sakė fotografas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA