Po dvidešimtmečio pagrindinė Šilainių gatvė – Baltų pr. bus apšviestas | Kas vyksta Kaune

Po dvidešimtmečio pagrindinė Šilainių gatvė – Baltų pr. bus apšviestas

Kauno valdžia ilgus metus galvojusi, kad apšvietimą Baltų prospekte įrengs kartu su statoma troleibusų linija, Šilainių mikororajono gyventojus daugiau nei dvidešimtmetį buvo palikusi tamsoje, nors gyventojai rašė raštus tiek į savivaldybę, tiek į seniūniją, tačiau politikai ir valdininkai šiai temai ilgus metus buvo abejingi, motyvuodami, kad nėra pinigų.

Ketvirtadienio rytą miesto taryboje sprendimas buvo priimtas paskubomis, nes apšvietimo linijos statytojai, eidami į savivaldybę prašyti laidavimo paskolai, neturėjo galutinio techninio projekto, pagal kurį būtų galima nustatyti preliminarią projekto kainą: 2,3,5 ar 7 mln. lt.

Ketvirtadienį miesto taryboje politikai po ilgų diskusijų pritarė laiduoti už paskolą darbams, kuriuos vykdys “Kauno gatvių apšvietimas”. Projektas bus vykdomas be viešojo konkurso motyvuojant tuo, kad savivaldybė pati skolintis negali, taip pat projekto įgyvendinimas prasidėtų ne ankščiau kaip po pusės metų, nėra laiko rengti viešo konkurso, kurio metu būtų nustatyta konkurencinga kaina.

Baltų prospekte nuo Rasytės gatvės iki Kauno klinikinės ligoninės bus įrengti 188 apšvietimo stulpai, įrengtos požeminės linijos, įrengiant 12 perėjų apšvietimą su LED apšvietimu.

Nors kai kurie politikai siūlė atidėti klausimo dėl paskolos laidavimo svarstymą, nes nėra aiški suma dėl neparengto techninio projekto, tačiau politikai nusprendė neskaičiuoti milijonų ir pasitikėti teikiamais skaičiais. Techninis projektas bus parengtas iki rugpjūčio 1 d.

Baltų prospekto apšvietimo klausimo svarstymo lūžis įvyko, kai dienos metu “kelių gaidelis”, skriedamas milžinišku greičiu, perėjoje mirtinai sužalojo mamą su mažamete dukra.

Meras A.Kupčinskas pasiūlė kompromisą: suteikti įmonei laidavimą 2 mln. lt ir asmeniškai palydėti įmonės direktorių į banką paaiškinti situacijos, kad esant poreikiui paskola būtų padidinta.

Tuo tarpu tarybos narys Kęstutis Mikėnas pasiūlė suteikti laidavimą iki 3 mln. lt. Šiam sprendimui taryba pritarė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA