Kaune gali brangti autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi vienkartiniai bilietai | Kas vyksta Kaune

Kaune gali brangti autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi vienkartiniai bilietai

Organizatorių nuotr.

Kaune gali brangti vienkartiniai viešojo transporto bilietai. Siūloma, kad autobuso ir troleibuso bilietas kainuotų 2 lt (šiuo metu 1,8 lt), perkant pas vairuotoją – 2,5 lt (šiuo metu 2 lt) maršrutinių taksi – 3 litus (šiuo metu 2,5 lt).

Toks siūlymas gali būti svarstomas ketvirtadienį arba kitame tarybos posėdyje. Jei taryba pritars, bilietų kainos bus padidintos nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Kaip skelbiama aiškinamajame rašte, siūlymą didinti kainas pateikė UAB “Kauno autobusai” profesinė sąjunga. Kainų didinimas rašte motyvuojamas tuo, kad planuojama prašyti didinti algas darbuotojams, brango kuras, o bilietų kainos nesikeitė nuo 2009-ųjų. Teigiama, kad padidinus bilietų kainą, padidėtų viešojo transporto priemonių eksploatacinis greitis, nes mažiau bilietų bus perkama iš vairuotojų ir būtų skatinamas elektroninio bilieto naudojimas.

Taip pat teigiama, kad pagal 2012-ųjų m. ataskaitas, vieno keleivio vežimo maršrutiniu taksi savikaina yra 2,49 lt, o vežėjams pagal naujas sutartis teks atnaujinti automobilių parką, nes dabartinis siekia 9-10 metų. 3 lt kaina už bilietą motyvuojama tuo, kad įkainiai visiems transporto vienkartiniams bilietams keliami vienodai, po 20%.

Smulkieji vežėjai viešojo transporto paslaugų branginimui nepritaria.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA