Senelis su pypke kaitina aistras: leidimai gauti, vicemeras teigia, kad tai paslėpta tabako reklama | Kas vyksta Kaune

Senelis su pypke kaitina aistras: leidimai gauti, vicemeras teigia, kad tai paslėpta tabako reklama

Fluxus ministerijos nuotr.

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius turi įtarimų, kad ant „Fluxus ministerijos“ pastato ryškėjantis „Išminčius“ su pypke yra paslėpta tabako reklama.

Jau kelias savaites menininkai ant apleisto „Lituanica“ fabriko sienų piešia 260 kvadratinių metrų piešinį, kuriame pavaizduotas senolis su pypke. Piešiniui yra gauti Kultūros paveldo departamento, savivaldybės administracijos ir pastato savininkų leidimai.

„Tai yra tabako reklama. Tai draudžia Lietuvos respublikos įstatymai. Koks skirtumas – tai pypkė, papirosas ar cigaretė. Tai yra tabakas. Reklama yra draudžiama. Be abejo, tai yra reklama ir visi privalo laikytis įstatymų. Jau nekalbant apie moralę – kam reikia tai skatinti?. Reklama gali būti visokia – tiesioginė ar netiesioginė. Visokių dalykų prisigalvoja, kaip skatinti rūkymą. Bet kuriuo atveju tai sueina į vieną tašką, į vieną esmę – tai skatinimas rūkyti“, – įsitikinęs Kauno vicemeras.

„Menininkai pateikė siūlymą kaip apleistą pastatą apipavidalinti įspūdingo dydžio piešiniu. Idėjos įgyvendinimui buvo rasti rėmėjai, gauti leidimai. Staiga vicemeras nusprendė cenzūruoti piešinį ir sienos dažymą stabdyti. Tokie biurokratinio aparato veiksmai gali ne tik užgesinti menininkų iniciatyvas, bet ir užkonservuoti pastatus vaiduoklius“, – portalui delfi.lt teigė Kauno miesto tarybos narys Povilas Mačiulis.

Tuo tarpu piešinio autoriai Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus diskusijas sukėlusį daiktą vadina ne pypke, o dūdpypke ir sako, kad kiekvienas žmogus piešinyje gali įžvelgti kitokią prasmę, nes pypkę galima laikyti ir išminties simboliu.

Internautai  sužinoję, jog vicemeras prieštarauja šio piešinio atsiradimui, iš kelių nuotraukų sulipdė piešinį, kuriame pats S. Buškevičius miesto Rotušėje traukia didelę pypkę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA