Didžiausių VMI skolininkų sąraše – penktadalis Kauno apskrities įmonių | Kas vyksta Kaune

Didžiausių VMI skolininkų sąraše – penktadalis Kauno apskrities įmonių

Archyvo nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, jog VMI interneto svetainėje atnaujintas vėluojančių sumokėti didžiausias PVM sumas įmonių sąrašas. Sąraše 100 didžiausių skolininkų, tarp kurių penktadalis Kauno apskrities įmonių.

Skolininkai iki liepos 8 d. nesumokėjo pagal paskutinę PVM deklaraciją deklaruotų mokesčių (paskutinė deklaracija turėjo būti pateikta iki birželio 25 dienos už gegužės mėnesį). PVM skolingų įmonių sąrašas paskelbtas VMI interneto svetainėje. Už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai

„Viešas mokestinių įsipareigojimų nevykdančių įmonių skelbimas – tai vienas iš būdų parodyti visuomenei, ir galimiems verslo partneriams, kuris verslas nesilaiko mokestinės drausmės, ne laiku vykdo mokestines prievoles“, – sako Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Mokesčių administratorius paaiškina, kad į paskelbtą 100 didžiausių PVM skolininkų sąrašą neįeina bankrutuojančių, bankrutavusių, restruktūrizuojamų įmonių mokestinės nepriemokos bei skolos dėl kurių įmonės yra sudariusios mokestinės paskolos sutartis.

Didžiausių PVM skolininkų sąrašai yra atnaujinami periodiškai, o jame nurodomi konkrečių įmonių PVM skolininkių pavadinimai bei pradelstos sumokėti PVM sumos.

VMI primena, kad savo veikloje taiko pagrindinį mokesčių nemokėjimo rizikos minimizavimo priemonių parinkimo skirtingai besielgiantiems mokesčių mokėtojams principą – sąžiningiems mokesčių mokėtojams stengiamasi padėti juos informuojant ir konsultuojant, o mokesčių mokėtojams, vengiantiems mokėti mokesčius, taikomos kontrolės priemonės, atliekama tokių mokesčių mokėtojų stebėsena. VMI supranta, kad tyčia sukčiaujančių mokesčių mokėtojų elgsenai pasirinktos komunikacinės priemonės gal ir neturės jokios įtakos, bet tiems mokesčių mokėtojams, kurie moka mokesčius, padės apsispręsti, į kuriuos sąrašus norėtų patekti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA