„Akacijų alėja” Kulautuvoje ruošiasi tūkstantiniam žmonių antplūdžiui | Kas vyksta Kaune

„Akacijų alėja” Kulautuvoje ruošiasi tūkstantiniam žmonių antplūdžiui

Aerialmedia.tv nuotr.

Šeštadienį į Kulautuvą suplūs tūkstančiai bardų muzikos žanro mylėtojų, kurie užpildys pušų apsuptyje stūkstantį Kulautuvos parką. Kauno rajone jau tryliktą kartą organizuojamoje šventės scenoje pasirodys Kostas Smoriginas, Virgis Stakėnas, Vytautas Babravičias-Simas, Evelina Sašenko, svečiai iš Pitsburgo (JAV) Mikey DeLuca ir Iggy, Giedrius Arbačiauskas, Markas Palubenka, Sigutis Jačėnas, „Thundertale“, Andrius Zalieska (Zala), šalies jaunimo dainuojamosios poezijos konkursų laureatai, kurie su klausytojais pasidalins savo geriausiais kūriniais.

Šventės dalyviai, turintys galimybę vykti į Kulautuvą su dviračiais, šeštadienį, 15 val. rinksis Kauno pilies aikštelėje, iš kur su policijos palyda saugiai keliaus į šventę. Kulautuvoje, šalia Kultūros centro įkurtoje saugomoje aikštelėje, bus galima prirakinti savo transporto priemonę. 23 val. visi žygio dalyviai pajudės link Kauno. Dviratininkai raginami nepamiršti atšvaitų, liemenių ir šalmų.

Viena iš šių metų naujovių – maldelė, kuri bus kalbama prie akacijos medelio. Kita staigmena – jau yra išleistas pirmasis kompaktinių diskų serijos „Po Akacijos ženklu“ kompaktinis diskas su Virgio Stakėno koncertu. Festivalio metu bus platinamas „Akacijų alėjos“ laikraštis, kurį įsigiję parems sudegintų Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių atstatymo fondui. Laikraštį šventės dalyviai galės įsigyti už norimą kainą, o visi surinkti pinigai bus paaukoti bažnyčių atstatymo darbams.

Renginys nemokamas. Detalią programą galite rasti „Kas vyksta“ renginių kalendoriuje.

Organizatoriai prašo susirinkti savo šiukšles parke, šventėje elgtis kultūringai, o automobilius parkuoti praėjusiais metais išbandytoje netoli prieplaukos esančioje specialiai paruoštoje pievoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA